Kategori: Mat & Dryck

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Recept: Marinerad laxwrap

Blev ni sugna på att testa den magiska laxwrapen som Alexander tillagade i Matilda Leijons senaste artikeln? Hon lyckades snylta till sig receptet och delar här generöst med sig till er läsare!
Läs hela inlägget >>

Jimmy Stening jagar och lagar: Grågås-wrap

Med jämna mellanrum bjuder grillmästaren Jimmy Stening Vildmarkens läsare på sina bästa tips och godaste recept. Den här gången delar han med sig av sina kunskaper gällande olika grilltekniker – och avslutar det hela med att avslöja hur man tillagar en delikat grågås-wrap!
Läs hela inlägget >>

Tobias lagar Perch & Chips

Tobias Eriksson bjuder på jordnära och relativt enkel matlagning som gifter sig väl med hans tämligen nytagna jägarexamensbevis. Den här gången gjorde Tobias en variant på en engelsk klassiker som han döpte om till Perch & Chips! Vad originalet heter får ni räkna ut själva!

Läs hela inlägget >>

Waje lagar: bakad makrillfilé och hjortlägg bourguignon

Jakt & Fiskemässan presenterar tolv avsnitt med Richard Waje – mästerkocken med många strängar på sin lyra som i dag driver flertalet restauranger och även har deltagit i programmet Kockarnas kamp. Richard älskar jakt och fiske, vilket också utgör en stor del av hans fritid och som stundtals även avspeglas i hans matlagning. 

Läs hela inlägget >>

Vildsvinsracks med ljummen potatissallad och tryffelmajonnäs

Therese Tillman är en certifierad raw food-kock som brinner för kost och som dessutom gärna tar hand om fettsnålt och klimatsmart viltkött. Den här gången dukade hon upp ett välsmakande alternativ som komplement till den traditionella påskbuffén, nämligen vildsvinsracks med ljummen potatissallad med spetskål, chevré samt tryffelmajonnäs.

Läs hela inlägget >>

En vild nyårssupé – signerad av Tobias Eriksson

Nyblivne jägaren Tobias Eriksson bjuder kontinuerligt på recept som känns jordnära och som är relativt enkla att genomföra. Den här gången tog han dock i lite extra och dukade upp till en nyårssupé där rådjursytterfilé med märgblankad rödvinssås och friterad surkål var huvudnumret!

Läs hela inlägget >>