Mette Karin Petersen lagar dovhjortswraps med sting

Mette Karin Petersen är en dansk jägare som mer än gärna slår ett slag för det goda viltköttet, inte minst för den yngre generationen. Den här gången dukade hon upp ett recept som garanterat kittlar smaklökarna, nämligen grillade dovhjortswraps med sting i!
Mette Karin Petersen är en dansk jägare som mer än gärna slår ett slag för det goda viltköttet, inte minst för den yngre generationen. Den här gången dukade hon upp ett recept som garanterat kittlar smaklökarna, nämligen grillade dovhjortswraps med sting i!
2024-02-04

Mette Karin Petersen lagar dovhjortswraps med sting

Mette Karin Petersen är en dansk jägare som mer än gärna slår ett slag för det goda viltköttet, inte minst för den yngre generationen. Den här gången dukade hon upp ett recept som garanterat kittlar smaklökarna, nämligen grillade dovhjortswraps med sting i!

Dovhjortswraps med sting

Du behöver (2 personer)

• Dovhjort eller annat viltkött (baklår, innanlår eller filé)
• 2 wraps
• 2 nävar färsk spenat
• 1 röd paprika, skivad
• En halv rödlök, skivad
• Het chilisås
• Olivolja
• Salt och peppar

Gör så här:

1. Tänd brasan (det går även bra att använda en stekpanna). Putsa köttet. Strö över salt och peppar och stek över elden i lite olivolja, tills det är tillagat efter din smak. Här använde jag en 1/6-del av en filé, och jag tillagade den i 3–4 minuter på varje sida och lät den vila i 8–10 minuter.

2. Skiva den röda paprikan och grilla/stek den i några minuter bredvid köttet.

3. Skiva rödlöken.

4. Värm dina wraps över elden i bara några sekunder tills de blir krispiga.

5. Bygg upp din kryddiga wrap med alla goda tillbehör och häll över het chilisås.

Smaklig måltid!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter