Grillade viltspett på krispig salladsbädd

Spett och plockmat är perfekt när man vill umgås med kompisgänget eller familjen vid grillen. Mettes recept den här månaden går att variera med många olika sorters viltkött, men vi kan varmt rekommendera älg! Då gör du dessutom plats i frysboxen samtidigt som du blir populär i sällskapet.
Spett och plockmat är perfekt när man vill umgås med kompisgänget eller familjen vid grillen. Mettes recept den här månaden går att variera med många olika sorters viltkött, men vi kan varmt rekommendera älg! Då gör du dessutom plats i frysboxen samtidigt som du blir populär i sällskapet.
2023-10-26

Grillade viltspett på krispig salladsbädd

Spett och plockmat är perfekt när man vill umgås med kompisgänget eller familjen vid grillen. Mettes recept den här månaden går att variera med många olika sorters viltkött, men vi kan varmt rekommendera älg! Då gör du dessutom plats i frysboxen samtidigt som du blir populär i sällskapet.

Ingredienser:

• 500 g viltkött, exempelvis valfri styckdetalj från älg
• 10–12 salladsblad
• Picklad rödlök
• Färsk dragon, finhackad
• Majonnäs
• Grillspett
• Salt och peppar

Gör så här:

1. Tänd grillen!
2. Putsa och rengör älgköttet och skär det i ”munstora” bitar.
3. Trä på 5–7 köttbitar på varje grillspett, så att de blir ungefär lika långa som salladsbladen som du kommer servera i. Krydda med salt och peppar.
4. Grilla spetten ungefär 2–3 min på varje sida, beroende på värme på grillen.
5. Blanda under tiden färsk hackad dragon, majonnäs, salt och peppar.
6. Lägg på köttet på krispiga salladsbäddar och toppa med rödlök, dragon och majonnäs.

Skitjakt på er och lycka till med receptet!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter