Panerad abborrfilé med Sandefjordsås och färskpotatis
Efter en lyckad och minnesvärd kväll på Borgvikssjön i Vänern hade vi ynnesten att kunna tillaga ett favoritrecept sedan länge, detta i form av byxad abborre med en norsk gräddig och örtig klassiker, nämligen Sandefjordsås.
Efter en lyckad och minnesvärd kväll på Borgvikssjön i Vänern hade vi ynnesten att kunna tillaga ett favoritrecept sedan länge, detta i form av byxad abborre med en norsk gräddig och örtig klassiker, nämligen Sandefjordsås.
Efter en lyckad och minnesvärd kväll på Borgvikssjön i Vänern hade vi ynnesten att kunna tillaga ett favoritrecept sedan länge, detta i form av byxad abborre med en norsk gräddig och örtig klassiker, nämligen Sandefjordsås.
Receptet är för 4–5 personer:
• 1 kg abborrfilé
• Ströbröd
• Smör till stekning
• Dill
• Citron till garnering
Sandefjordsås:
• 200 g smör
• 2,5 dl vispgrädde
• 2 dl crème fraiche
• ½ kruka dill
• Citronsaft
• Salt
Gör så här:
Panera fisken genom att vända den i ströbröd på båda sidor. Salta. Stek filéerna (på den finaste sidan) i rikligt med smör och olja på medelhög värme i 2–3 minuter. Stäng därefter av plattan och vänd filéerna.
Häll i grädden i en kastrull och koka upp den försiktigt. Rör ner crème fraiche. Dela upp smöret i bitar och vispa ner lite i taget. OBS! Det får aldrig koka.
Ställ av plattan och tillsätt den hackade dillen. Smaka av med citronjuice och salt. Servera tillsammans med kokt färskpotatis – och en citronskiva!
Under tisdagseftermiddagen beslöt länsstyrelserna om skyddsjakt efter en varg. Jakten får bedrivas inom ett begränsat område som berör kommunerna Skövde, Götene, Mariestad och Skara. Orsaken
GPO Spectra 8X 1.6-13x44i är ett mångsidigt kikarsikte som kombinerar hög prestanda med taktiska fördelar. Vi tog med det ut på årets bockpremiär och delar
Genom åren är det många som har dragit nytta av Mattias Westerlunds expertis, både genom kurser, utbildningar och kunskap paketerat i onlinekurser. I det här