Emilia Nilsson tar plats i Vildmarken – bjuder på sina favoritrecept

Den entusiastiska matkreatören, lantbrukaren och kokboksförfattaren Emilia Nilsson blev trea i Sveriges Mästerkock 2019. Hon strävar ständigt efter att dela med sig av pangmat från omgivningarna nära familjegården i jämtländska Silsjönäs. Nu är vi glada att Emilia tar plats i Magasin Vildmarken och hon debuterar genom att dela med sig av ett favoritrecept i form av älgtjälknöl med quinoasallad och en krämig dragonbaserad örtsås!
Den entusiastiska matkreatören, lantbrukaren och kokboksförfattaren Emilia Nilsson blev trea i Sveriges Mästerkock 2019. Hon strävar ständigt efter att dela med sig av pangmat från omgivningarna nära familjegården i jämtländska Silsjönäs. Nu är vi glada att Emilia tar plats i Magasin Vildmarken och hon debuterar genom att dela med sig av ett favoritrecept i form av älgtjälknöl med quinoasallad och en krämig dragonbaserad örtsås!
2023-07-24

Emilia Nilsson tar plats i Vildmarken – bjuder på sina favoritrecept

Den entusiastiska matkreatören, lantbrukaren och kokboksförfattaren Emilia Nilsson blev trea i Sveriges Mästerkock 2019. Hon strävar ständigt efter att dela med sig av pangmat från omgivningarna nära familjegården i jämtländska Silsjönäs. Nu är vi glada att Emilia tar plats i Magasin Vildmarken och hon debuterar genom att dela med sig av ett favoritrecept i form av älgtjälknöl med quinoasallad och en krämig dragonbaserad örtsås!

Älgtjälknöl med quinoasallad

Ingredienser: (4 pers)

800 g fryst älgstek, exempelvis rostbiff eller fransyska
4 dl grovsalt
1 tsk timjan
6 enbär
0,5 tsk rosmarin
3 lagerblad

Blanda saltet och kryddorna i en ugnsform. Lägg den frysta älgsteken på saltbädden och sätt in i ugnen på 100 grader tills den är 58 grader i innertemperatur. Det tar cirka 2–3 timmar.

 

Quinoasallad

4 dl quinoa (koka enligt anvisningarna)
1/2 broccolihuvud
1 spetspaprika
1/4 purjolök
1 påse ruccola
1/2 dl olja (jag använde peperoncino-olja)
1/4 dl vinäger
1/2 tsk oregano
2 msk honung
Salt
Peppar

Koka quinoan enligt anvisningarna.
Skiva paprikan, purjolöken och riv broccolin på rivjärnet på det grövsta. Blanda i grönsakerna i den nykokta quinoan. Blanda ihop oljan, vinägern, honungen, oregano, salt och peppar. Häll över och blanda upp med salladen. Toppa med ruccola.

 

Örtsås med dragon

1 knippe färsk dragon
1 knippe färsk oregano
1 knippe persilja
2 msk olja
2 dl crème fraiche
Salt
Svartpeppar

Mixa örterna med oljan slätt. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Viltrecept

Lucas Eriksson lagar: Viltsushi med sting

Lucas Eriksson bjuder den här gången på sushi utöver det vanliga. När han skulle ta sig an den japanska klassikern så valde han nämligen att

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!