Mette Karin Petersen lagar: Spaghetti bolognese med vilttouch

Visste du att spaghetti bolognese är den vanligast förekommande vardagsrätten i Danmark? Och med en vild twist blir den ännu bättre. Detta recept funkar med alla typer av hjortkött, som rådjur, dovhjort eller kronhjort och så vidare. I det här receptet använde jag mig av min första, och hittills enda, vitsvanshjort. Hoppa över rödvinet om du föredrar du en snabbversion. Då är middagen klar på 20 minuter! (Text & Foto: Mette Karin Petersen)
Visste du att spaghetti bolognese är den vanligast förekommande vardagsrätten i Danmark? Och med en vild twist blir den ännu bättre. Detta recept funkar med alla typer av hjortkött, som rådjur, dovhjort eller kronhjort och så vidare. I det här receptet använde jag mig av min första, och hittills enda, vitsvanshjort. Hoppa över rödvinet om du föredrar du en snabbversion. Då är middagen klar på 20 minuter! (Text & Foto: Mette Karin Petersen)
2024-05-05

Mette Karin Petersen lagar: Spaghetti bolognese med vilttouch

Visste du att spaghetti bolognese är den vanligast förekommande vardagsrätten i Danmark? Och med en vild twist blir den ännu bättre. Detta recept funkar med alla typer av hjortkött, som rådjur, dovhjort eller kronhjort och så vidare. I det här receptet använde jag mig av min första, och hittills enda, vitsvanshjort. Hoppa över rödvinet om du föredrar du en snabbversion. Då är middagen klar på 20 minuter! (Text & Foto: Mette Karin Petersen)

Du behöver: (recept för 4-6 personer)

• 400 g malet hjortkött
• 1 vitlöksklyfta, pressad
• 2 msk olivolja
• 2 lökar, fint hackade
• 3 selleristjälkar, fint hackade
• 2 morötter, fint hackade
• 2 msk kapris, fint hackad
• 1 näve färsk timjan och/eller rosmarin
• 100 g pancetta eller bacon
• 1 burk tärnade tomater
• 2 msk tomatpuré
• 1 msk torkad oregano
• 1 tsk chilipulver
• 3 dl rött vin
• 2 dl hjort- eller nötköttsfond
• 500 g spaghetti
• 100 g parmesanost, färskriven
• Salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner:

1. Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt bacon/pancetta och stek i 8 minuter tills det är gyllene och krispigt. Tillsätt lök, vitlök, morötter, selleri och timjan/rosmarin. Rör om ofta tills det mjuknar.

2. Tillsätt malet hjortkött och stek tills det fått lite färg.

3. Tillsätt tomatpuré, tärnade tomater, hjortbuljong, rött vin och kryddor. Koka upp på hög värme i bara några minuter.

4. Sänk värmen och låt aööt småkoka i 1,5 timmar tills du har en rik smakrik bolognese.

5. Blanda bolognesen med spaghetti, strö över färskriven parmesanost. Ringla lite olivolja över och njut i trevligt sällskap.

Lycka till med receptet – och ute på jakten!

 

 

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hallå där, Anton Cederstedt

Hallå där, Anton Cederstedt, som i dag gör sin första arbetsdag i butiken på Vildmarken Skytte- och Eventcenter. Välkommen till oss! Hur känns det? –

Nyheter

Beslut om skyddsjakt efter varg

Under tisdagseftermiddagen beslöt länsstyrelserna om skyddsjakt efter en varg. Jakten får bedrivas inom ett begränsat område som berör kommunerna Skövde, Götene, Mariestad och Skara. Orsaken

Produktrecension

Vildmarken testar: GPO Spectra 8X 1.6-13x44i

GPO Spectra 8X 1.6-13x44i är ett mångsidigt kikarsikte som kombinerar hög prestanda med taktiska fördelar. Vi tog med det ut på årets bockpremiär och delar

Hundskolan Vision

Julia Mellqvist: Från valp till jakthund

Genom åren är det många som har dragit nytta av Mattias Westerlunds expertis, både genom kurser, utbildningar och kunskap paketerat i onlinekurser. I det här

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!