Varma mackor är aldrig fel, speciellt inte när de får avnjutas i gott sällskap vid en sprakande brasa ute i naturen. Vår danska vän Mette Karin Peterson bjuder här på ett recept som får det att vattnas i munnen!
Du behöver:
- 2 nävar viltfärs (jag använde rådjur)
- 10 skivor cheddarost
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 rödlök, skivad
- 2 nävar rucolasallad
- 50 g smör
- 2 msk dijonsenap
- Salt och peppar
Gör såhär:
Tänd en brasa! Stek färsen i en stekpanna tills den får färg. Krydda med salt och peppar. Addera torkad chili om du gillar lite sting.
Bred ett rejält lager smör på varje brödskiva. Vänd runt och bred dijonsenap på andra sidan. Lägg på ruccolasallad, kött, cheddarost och skivad rödlök på senapssidan.
Tillaga i ett mackjärn tills det blir knaprigt och gyllenbrunt samt att cheddarosten har smält.
Om du inte har ett mackjärn så går det även bra att steka mackorna om man är försiktig när man vänder dem. Stektiden beror på värmen på brasan.