Mette lagar “Hunter’s Cheesy Toast” – varma viltmackor

Varma mackor är aldrig fel, speciellt inte när de får avnjutas i gott sällskap vid en sprakande brasa ute i naturen. Vår danska vän Mette Karin Peterson bjuder här på ett recept som får det att vattnas i munnen!
Varma mackor är aldrig fel, speciellt inte när de får avnjutas i gott sällskap vid en sprakande brasa ute i naturen. Vår danska vän Mette Karin Peterson bjuder här på ett recept som får det att vattnas i munnen!
2023-02-22

Mette lagar “Hunter’s Cheesy Toast” – varma viltmackor

Varma mackor är aldrig fel, speciellt inte när de får avnjutas i gott sällskap vid en sprakande brasa ute i naturen. Vår danska vän Mette Karin Peterson bjuder här på ett recept som får det att vattnas i munnen!

Du behöver:

  • 2 nävar viltfärs (jag använde rådjur)
  • 10 skivor cheddarost
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 nävar rucolasallad
  • 50 g smör
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt och peppar

Gör såhär:

Tänd en brasa! Stek färsen i en stekpanna tills den får färg. Krydda med salt och peppar. Addera torkad chili om du gillar lite sting.

Bred ett rejält lager smör på varje brödskiva. Vänd runt och bred dijonsenap på andra sidan. Lägg på ruccolasallad, kött, cheddarost och skivad rödlök på senapssidan.

Tillaga i ett mackjärn tills det blir knaprigt och gyllenbrunt samt att cheddarosten har smält.

Om du inte har ett mackjärn så går det även bra att steka mackorna om man är försiktig när man vänder dem. Stektiden beror på värmen på brasan.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!