Snart öppnar Vildmarken skytte- och eventcenter

På Nyängen i Värmland börjar man nu kunna skönja hur Vildmarkens skytte- och eventcenter kommer se ut, en anläggning precis intill E18 där skjutbiograf, butik och hundområde möter toppmodern evenemangsmiljö – och skapar förutsättningar för möten utöver det vanliga. Vi slår upp portarna under december månad!

Sveriges största skjutbiograf

I vår toppmoderna skjutbiograf är träningsmöjligheterna närmast obegränsade, och det året runt. Bioduken är hela 12 meter bred, vilket gör den unik och störst i Sverige för jaktskytteträning.

Företagspaket & event

Julbord, kick-off, utbildning eller föreläsning? I Vildmarkens toppmoderna lokaler, stora ytor och ett fullutrustat restaurangkök gör att det bara är fantasin som sätter gränser vad gäller företagsevenemang! 

Evenemang & utbildningar

I Vildmarkens lokaler kommer det att arrangeras återkommande evenemang, utbildningar och föreläsningar.

Vildmarken Brand Store

Vildmarkens egenutvecklade sortiment har växt under de senaste åren och nu förverkligas visionen om Vildmarken Brand Store – en unikt utformad butik, med unika produkter i fokus.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Skjutbiograf och mötesplats

På Nyängen i värmländska Grums börjar man nu kunna skönja hur Vildmarkens skytte- och eventcenter kommer se ut, en anläggning där skjutbiograf, butik och hundområde möter toppmodern evenemangsmiljö – och skapar förutsättningar för möten utöver det vanliga. Om allt går enligt plan slås portarna upp hösten 2023.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Vildmarkens chefredaktör Staffan Johansson. 

Vildmarkens resa började för snart tio år sedan, först med fokus på att utbilda nya jägare, men sedan 2016 finns det även en digital jakttidning under paraplyet, producerad av en liten men hängiven redaktion som numera når ut till drygt 100 000 läsare per månad.   

Vildmarken har även en Brand Store med en växande kollektion av egenutvecklade produkter. Lagret börjar nu kännas trångt och för ett tag sedan började därför planer smidas för att ta ytterligare ett steg, den här gången ett stort sådant i form av ett skytte- och eventcenter på Nyängen i värmländska Grums. 

– Tillsammans med byggbolaget Kvarnverket och arkitekt Per Rathsman har vi fått leva ut våra drömmar i vårt livs största byggprojekt, säger Staffan Johansson.

Toppmodern skjutbiograf

Steg för steg har bygget av Vildmarkens skytte – och eventcenter tagit form och nu har helhetsbilden klarnat ordentligt.

– Det blir bland annat en toppmodern skyttebiograf där man kan utveckla sina färdigheter. Först och främst är den tänkt till och för jägare, men dörrarna kommer såklart även stå öppna för sportskytte, pistolskytte och taktiskt sådant, säger Staffan Johansson.

Och tillägger:
– Dessutom bygger vi en trevlig samlingslokal för skyttesällskapet.

Umgås och hitta skytteformen

Moderbolagets distributionsverksamhet, med Vildmarkens e-handelslager, kommer här att få ta plats och växa fram i sin egen takt. Och här hittar man även Vildmarkens första Brand Store i form av en butik där den egna kollektion kommer få möjlighet att blomstra.

– Men vem vet, det kanske även blir en yta där man kan värma upp skytteformen i en VR-simulator, kanske över en kopp kaffe, säger Staffan Johansson.

Vill skapa möjligheter att mötas

Staffan Johansson

Han berättar att målet med bygget är att få till en mix där det lantliga och jaktliga, och möjligtvis en gnutta fjällstuga, möter en toppmodern evenemangs- och kontorsmiljö.

– Det blir en lokal som kommer att lämpa sig utmärkt för konferenser, utbildningar, eller varför inte bröllop eller julbord? avslutar han.

Fotnot: Håll koll på Vildmarkens sociala medier och hemsida för fortlöpande uppdateringar om bygget. För ytterligare info, kontakta Staffan Johansson på staffan@vildmarken.se

 

Planerade aktiviteter
Där E18 och E45 möts

Vid Vänerns norra strand, där nära fjordens inlopp, där hittar ni Grums. En slogan som löd Så mycket mer än du tror syntes förr om åren frekvent ute på stan – och även om denna slogan aldrig klubbades igenom rent politiskt så fångar den andan och det strategiska läget i kommunen. Passande nog drömmer nu vi på Vildmarken om att tillsammans med regionen och de lokala, besökare och samarbetspartners framöver bli just mycket mer än man kanske kan tro.

En biltur bort

Vi finns på Nyängen strax utanför tätorten, där Europavägarna E18 och E45 möts. Här passerar dagligen runt 20 000 fordon – och även om det kanske vore en överdrift att säga att alla vägar leder till Grums så kvarstår det faktum att oavsett om ni kommer från Karlstad, Oslo, Stockholm eller Göteborg, och allting däremellan, så är ett besök bara en biltur bort.

Naturnära hundområde

Vi på Vildmarken är hundmänniskor ut i fingerspetsarna. Tillsammans med både lokala och nationella hunddressörer planeras ett inhägnat område som kommer bjuda på återkommande aktiviteter, både för dig och din fyrbenta vän.​

Motor och ATV

Mer information inom kort.

Begränsat antal medlemskap

Medlem BAS

Att vara medlem hos Vildmarken kommer med många fördelar. Som medlem har man självklart stora möjligheter att utvecklas som skytt genom betydligt förmånligare skytteekonomi, men även chans att utvecklas som exempelvis jägare, skytt eller hundägare – detta genom tillgång och full access till utbildningar och Vildmarkens alla fördelar.

Tillgänglighet: Finns platser kvar

✓ -15 % på ammunition

Som medlem har du ett lägre pris på ammunition som är avsedd för skjutbiografen. Som aktiv skytt finns det mycket pengar att spara!

✓ -15 % på timkostnad i biograf

Du som medlem har rabatt på bokade timmar i skjutbiografen.

✓ Medlemsdagar i skjutbiografen

Ett flertal gånger varje säsong kommer vi att bjuda in våra medlemmar på skyttetillfällen utöver det vanliga. Där du exempelvis får testa nya vapen eller annan utrustning, helt kostnadsfritt.

✓ Drop-in-skytte för endast 95 kr

Utvalda dagar och tider i veckan kommer du som medlem ha möjligheten att medverka på drop-in-skytte för endast 95 kr. Dessa dagarkrävs ingen tidsbokning dessa dagar och du skjuter valfritt antal serier. Obs! Turordning råder.

✓ Halva priset på tidsbokning i skjuttunneln

Ska du skjuta in eller kontrollskjuta ditt vapen? Du som medlem har halva priset på tidsbokning av vår skjuttunnel!

✓ Skjutinstruktör

Vi har ett mål med vår skjutbiograf och det är att bidra till bättre skytte! Du som medlem kommer återkommande att bjudas in till medlemsdagar tillsammans med utbildade skjutinstruktörer för att ges möjligheten att utvecklas som jägare eller sportskytt.

✓ Medlemspriser i butik

Som medlem kommer du att ha förmånliga priser på mängder av produkter i vår butik. Allt från jakt- och vildmarksprylar till hundaccessoarer.

✓ Föreläsningar och utbildningar

I vår stora möteslokal kommer ett stående program med inspirerande föreläsningar, kurser och temakvällar att vara ett faktum. Du som medlem kommer alltid ha förmåner eller rent av kostnadsfritt deltagande serverat.

Öppningserbjudande:

249 kr / mån*

Ordinarie 399 kr/mån. Du som ansöker om medlemskap fram till premiären vidhåller samma låga medlemspris.

*Medlemsavgiften betalas månatligen eller årsvis via faktura eller autogiro. Medlemskapet aktiveras vid premiärdatum. Om din ansökan godkänns är denna ansökan bindande till medlemskap i 12 månader. Fullständiga medlemsvillkor signeras vid utlämning av medlemskort. Du har rätt till att ångra ditt medlemskap fram till 1 oktober 2023.

Medlem GULD

Medlemspaketet med extra allt. Genom att vara Vildmarken Premium-medlem har du förutom fördelaktiga priser, bland annat en större möjlighet för att utvecklas som skytt med hjälp av personlig skjutinstruktör och förtur gällande tidsbokning. Klicka på knappen nedan för att läsa mer!

Tillgänglighet: Få platser kvar

✓ Fri tidsbokning i skjuttunneln

Ska du skjuta in eller kontrollskjuta ditt vapen? Du som guldmedlem har fri bokning av inskjutningstunneln!

✓ Förtur att boka innan öppning

Som guldmedlem har du förtur att inför varje bokningsbar period att boka in tider i skjutbiografen.

✓ Fritt lånevapen

I vår vapenbunker hittar du ett stort urval av premiumvapen. Som guldmedlem har du möjligheten att fritt låna vapen vid ditt besök.

✓ -25 % på ammunition

Som medlem har du ett förmånligt lägre pris på ammunition. Som aktiv skytt finns det mycket pengar att spara!

✓ -25 % på timkostnad i biograf

Du som medlem har rabatt på bokade timmar i skjutbiografen.

✓ Drop-in-skytte för medlemmar

Utvalda dagar och tider i veckan kommer du som medlem ha möjligheten att medverka på drop-in-skytte. Med andra ord krävs ingen tidsbokning dessa dagar och du skjuter valfritt antal serier. 

✓ Personlig skjutinstruktör

Vi har ett mål med vår skjutbiograf och det är att bidra till bättre skytte! Du som premiummedlem kommer att under året ges möjlighet att utbildas och utvecklas som skytt tillsammans med någon av våra duktiga skjutinstruktörer.

✓ Medlemspriser i butik

Som medlem kommer du att ha förmånliga priser på mängder av produkter i vår butik. Allt från jakt- och vildmarksprylar till hundaccessoarer.

✓ Föreläsningar och utbildningar

I vår stora möteslokal kommer ett stående program med inspirerande föreläsningar, kurser och temakvällar att vara ett faktum. Du som medlem kommer alltid ha förmåner eller rent av kostnadsfritt deltagande serverat.

949 kr / mån*

*Medlemsavgiften betalas månatligen eller årsvis via faktura eller autogiro. Medlemskapet aktiveras vid premiärdatum. Om din ansökan godkänns är denna ansökan bindande till medlemskap i 12 månader från och med premiärdatum. Fullständiga medlemsvillkor signeras vid utlämning av medlemskort. Du har rätt till att ångra ditt medlemskap fram till 1 oktober 2023.

Företag/partner

Sophie Terkelsen

Allmänna frågor

Staffan Johansson

Byggtekniska frågor & butik

Daniel Emsevik

Press & event

Magnus Skoglund

Skytte, event eller julbord? Sophie har en deal som väntar på dig!

Skräddarsydda företagspaket

Det är till Sophie man vänder sig för att skräddarsy företagspaket på Vildmarkens skytte- och eventcenter. Vare sig du är företagare med jakt- och skytteintresse, behov av att nå ut till målgruppen eller dig som söker lokaler för konferens, event eller möte – så har Sophie en deal som väntar!