Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Lyckorus för Miranda och Poju efter Skallkungstävlingen

Miranda Frings och hennes Poju, en finsk spets, stod som segrare när SM för skällande fågelhundar avgjordes i helgen. Efteråt kände segrarinnan ett lyckorus över sin mästerliga hund.

 – Det känns overkligt. Jag hade som mål att hamna bland de fyra bästa, men hade aldrig trott att Poju skulle kamma hem förstaplatsen, säger Miranda Frings när Magasin Vildmarken når henne.

Läs hela inlägget >>

Vargbesök i centrala Hofors

Flertalet observationer gör gällande att en varg är på besök i centrala Hofors. Vid lunchtid under gårdagen noterade vittnen hur en varg jagade två rådjur bakom Petreskolan i Hofors – och det är bara en i raden av observationer.

Läs hela inlägget >>

Vill se högre ersättning vid eftersök

Moderaterna anser att ersättningen till de jägare som gör eftersök på trafikskadat vilt behöver höjas. I sin skuggbudget har de därför ökat anslaget med 20 miljoner.

– Många jägare gör ett otroligt arbete för att i ur och skur, inte sällan mitt i natten, leta upp och förkorta lidandet för svårt skadade djur. Deras insatser och stora engagemang erkänns inte alltid av delar av samhället, säger partiledaren Ulf Kristersson till Svensk Jakt.

Läs hela inlägget >>