Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Tracker SUPRA Lady

Tracker SUPRA är en utveckling av dess tidigare modell G1000, som då var världens första hundpejl som arbetar på både 2G- och 3G-nätet. Med en kraftfullare antenn ger SUPRA den bästa möjliga mottagningen, även under extrema förhållanden.  Utvecklingen av hundpejlar har under de senaste åren gått som tåget.

Läs hela inlägget >>

Ny tidning med vildsvinsjakt i fokus

l det här numret pryder jaktprofilen Leif Fredriksson omslaget. Det han inte kan om vildsvinsjakt och eftersök är knappast värt att veta, även om han själv bestämt hävdar att man aldrig kan bli fullärd. Det blev givetvis en del prat om just dessa båda ämnen, men även om höstens planer tillsammans med Bearplay där 30 års erfarenhet av just vildsvin kommer att ligga till grund för spännande jaktdokumentärfilmer.
Läs hela inlägget >>

Ingen licensjakt på varg till vintern

Det står nu klart att det inte kommer bli någon licensjakt på varg den kommande vintern. Naturvårdsverket tycker inte att det finns utrymme för någon jakt – en bedömning som gjorts efter det inventeringsresultat som nyligen presenterades.
Läs hela inlägget >>

Garmin Archery Open – En bågskyttetävling för alla klasser

Den 3 juli 2018 arrangeras Garmin Archery Open, en 3D-målstävling för bågskyttar på Ulkeröds Gård i Norra Bohuslän. Garmin är titelsponsor och officiell Timing Partner under de kommande tre åren för Ulkeröd Gårds och ProArcherys nya pilbågstävling. Garmin bidrar både med prispengar och sitt nya bågsikte med avståndsmätare; Xero A1i, samt den nya aktivitetsklockan tactix® Charlie.
Läs hela inlägget >>

Magasin Vildmarkens första stipendiater utsedda

Magasin Vildmarken vill uppmärksamma elever som gör fina insatser vad gäller jaktetik på sociala medier, som har talang/ambition att föreviga jaktupplevelse i bild, video och/eller text och/eller påvisar entreprenörskap inom jakt, fiske och friluftsliv. Två elever från ForshagaAkademin tilldelades alldeles nyligen stipendier i samband med skolavslutningen.
Läs hela inlägget >>

Stängsel ska stoppa svinpesten

[DANMARK] Ett sju mil långt stängsel på gränsen mellan Danmark och Tyskland ska nu byggas för att förhindra att den afrikanska svinpesten når våra danska grannar. Under måndagen godkände Folketinget förslaget.
Läs hela inlägget >>

Enklare att söka vapenlicens

Nu kan man söka vapentillstånd direkt på polismyndighetens webbplats (polisen.se). När man fyllt i sin ansökan registreras den direkt i polisens system, vilket snabbar på handläggningstiden åtskilligt. Ansökan kan göras med mobil, surfplatta och dator.
Läs hela inlägget >>