Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Allt fler järvar i Norge

En preliminär beräkning av vinterns inventering visar att järvarna blir allt fler i Norge. 62 kullar har rapporterats in, ett resultat som är klart högre än det norska beståndsmålet på 39 järvkullar.

Läs hela inlägget >>

Sameby vill få bort oönskad varg

För ett tag sedan hittades en vargdödad ren på Östra Kikkejaures betesmarker i närheten av norrbottniska Arvidsjaur. Efter DNA-prov står det nu klart att vargen har ursprung i Finland/Ryssland och nu meddelar den drabbade samebyn att vargen måste bort.

Läs hela inlägget >>

Tips inför bockpremiären

Idag är det bockpremiär i Sverige. Börje Eriksson är jakt- och klövviltsansvarig på Sveaskog i Bergslagen. På deras hemsida delar han med sig av lite tips och råd för att göra jakten så lyckad som möjligt.

Läs hela inlägget >>

Bockjakt med Clausen Roedeercall Pro

Kristoffer Clausen är en av Norges främsta jaktprofiler med över 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm. Vi som har följt honom under resans gång har förstått att det är lockjakten som ligger honom varmast om hjärtat. Nyligen fick vi på Magasin Vildmarken hänga med honom till Polen under högbrunsten för att få uppleva jakten genom hans ögon – och samtidigt prova hans nya rådjurspipa.
Läs hela inlägget >>

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com