Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Flydde från björn

I Enviken, en ort utanför Falun träffade Stina Sundström och sju barn på en björn under en löptur på en grusväg under midsommarhelgen. Men kort därefter förvandlades den unika upplevelsen till en mardröm. När björnen vrålade flydde Stina och barnen i panik.

Läs hela inlägget >>

Vandringar i skogen ska lindra björnrädsla

Många känner rädsla för att stöta på björn när de är ute i skogen. Genom att under kontrollerade former, tillsammans med en guide, exponera människor som känner oro hoppas nu Lunds universitet, Mittuniversitetet, Sveriges lantbruksuniversitet och Norskt institut, som tillsammans tagit fram en ny metod, att oroskänslorna ska minska.

Läs hela inlägget >>

Välkommen, Wilma! 

Magasin Vildmarken-redaktionen har förstärkning under sommaren då Wilma Söderlund, snart sistaårselev på ForshagaAkademin glädjande nog har valt att ha sin praktikplats hos oss.

Läs hela inlägget >>

Rådjur på oväntat besök

Tre gånger på kort tid har de boende i bostadsområdet Kvarnholmen i Nacka kommun fått oväntat besök i form av rådjur. I helgen möttes de boende av ett uppskrämt rådjur i trapphuset vilket utmynnade i att en viltvårdare fick tillkallas.

Läs hela inlägget >>

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com