Kategori: Nyheter

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Klart för stängsel mellan Danmark och Tyskland

Under måndagen sade den danska Miljøstyrelsen ja till ett viltstängsel på gränsen mellan Danmark och Tyskland. Stängslet ska hålla vildsvin borta och därmed även den afrikanska svinpesten. Danmarks ekonomi skulle drabbas hårt om sjukdomen drabbade landet på grund av tamgrisproduktionen, men förslaget har mött kritik.

Läs hela inlägget >>

Ökad älgstam i Värmland

Spillningsinventering visar att älgstammen kan vara på väg upp igen. Resultaten kan dock vara lite osäkra på grund av den svåra vintern och den mycket torra sommaren – något som kan ha påverkat antalet födda kalvar och överlevande fram till höstens jakt.

Läs hela inlägget >>

WeHunt 4.0 lyfter jaktupplevelsen

WeHunt Nordic AB erbjuder lösningar som förenklar administrationen och ökar säkerheten för jägare under hela jakten. I samband med årets upplaga av Swedish Game Fair på Tullgarns slott presenterades appen WeHunt 4.0.

Läs hela inlägget >>

Lyckat jubileum för Sunne Jaktmässa

Sunne Jaktmässa firade femårsjubileum i och med årets upplaga. En mässa som Magasin Vildmarken har varit en del av ända sedan starten 2014.

– Att ha möjligheten att besöka en mässa med temat som man själv brinner för är alltid underhållande, säger Staffan Johansson, chefredaktör på Magasin Vildmarken.

Läs hela inlägget >>

Magasin Vildmarken nr 8 2018

Augusti är här och därmed även dags för högtidsstunder som bland annat björnjakt. Den 21 augusti är premiärdatumet och i det här numret har vi laddat upp ordentligt genom att träffa kände björnjägaren och filmproducenten, Rasmus Boström, som berättar om hur han förbereder sig inför vad som komma skall.
Läs hela inlägget >>