Kategori: Intervju

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Endast fantasin sätter gränser för motorsågsskulptören Stefan

Motorsågsskulptören Stefan Karlsson har under många år skänkt glädje genom sina figurer och konstverk. Med en far och två bröder som var arbetande skogshuggare och en farbror som är täljare så är det ingen överdrift att säga att han hade det i blodet.

– Skulpturerna jag började med var trätomtar till jul som pappa snidade till och som jag målade. En dag tog jag sågen och snidade till en tomte själv och på den vägen är det, säger Stefan Karlsson.

Läs hela inlägget >>

Jaktresebranschen i coronatider: ”Vi överlever, men visst har det varit tufft”

Coronapandemin har slagit hårt mot jaktresebranschen, men det finns ljusglimtar och lärdomar att ta med sig inför framtiden. Jägarna har visat stor förståelse och krisen har gjort att företagen har kunnat – och tvingats – bli ännu bättre på att tackla krissituationer.

– Vi kämpar på, vi överlever, men visst har det varit tufft. säger Sten Sjögren, jaktresekonsulent på Diana Jaktresor.
Läs hela inlägget >>

Intensiv bockjakt i Kristoffer Clausens fotspår

Kristoffer Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges absolut främsta jaktprofiler. Lockjakten är hans passion och hans utveckling av pipor har gjort att fler och fler jägare får uppleva jakten på riktigt nära håll. I slutet av juli tog vi rygg på honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt.
Läs hela inlägget >>