Andbröst

Mette Karin Petersen lagar: Saftiga andbröst med apelsinsås

Vår danska vän Mette Karin Petersen ger sig den här gången på andbröst med apelsinsås, en fransk klassiker där sältan från köttet gifter sig perfekt med den söta apelsinsåsen. Smaklig måltid!
Vår danska vän Mette Karin Petersen ger sig den här gången på andbröst med apelsinsås, en fransk klassiker där sältan från köttet gifter sig perfekt med den söta apelsinsåsen. Smaklig måltid!
2023-07-02

Mette Karin Petersen lagar: Saftiga andbröst med apelsinsås

Vår danska vän Mette Karin Petersen ger sig den här gången på andbröst med apelsinsås, en fransk klassiker där sältan från köttet gifter sig perfekt med den söta apelsinsåsen. Smaklig måltid!

Ingredienser: (2 pers)

• 4 andbröst
• 1 apelsin
• 2 dl apelsinjuice, färskpressad
• 1 tsk citronsaft, färskpressad
• 1 msk honung
• Färsk timjan
• 0,5 tsk kanel
• Granatäpple
• Salt och nymalen peppar

Andbröst

Gör så här:

1. Blanda apelsinjuice, citronsaft, honung, färsk timjan, kanel, salt och peppar i en gryta. Låt koka på svag värme i ca 10 min. Rör om några gånger och låt koka ihop till ungefär hälften.

2. Rengör och putsa ankbrösten. Strö över salt och peppar. Stek ankbrösten på medelvärme i ca 3–4 min på varje sida. Ställ dem åt sidan och låt vila i 8–10 min.

3. Skiva andbröstet. Köttet ska vara ljust rosa. Häll apelsinsåsen över ankan, strö över färska timjanblad och tillsätt lite färsk skivad apelsin. Kokt potatis eller en grönkålssallad är gott att servera till.

Skitjakt på er – och lycka till med receptet! /Mette

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Prylar

Pryltips: Caldwell Claymore

Caldwell Claymore ger alla fördelar med en elektrisk lerduvekastare utan att man behöver bära runt ett tungt batteri. Denna lätthanterade, fotmanövrerade, manuella enhet kan kasta