Vår danska vän Mette Karin Petersen ger sig den här gången på andbröst med apelsinsås, en fransk klassiker där sältan från köttet gifter sig perfekt med den söta apelsinsåsen. Smaklig måltid!
Ingredienser: (2 pers)
• 4 andbröst
• 1 apelsin
• 2 dl apelsinjuice, färskpressad
• 1 tsk citronsaft, färskpressad
• 1 msk honung
• Färsk timjan
• 0,5 tsk kanel
• Granatäpple
• Salt och nymalen peppar

Gör så här:
1. Blanda apelsinjuice, citronsaft, honung, färsk timjan, kanel, salt och peppar i en gryta. Låt koka på svag värme i ca 10 min. Rör om några gånger och låt koka ihop till ungefär hälften.
2. Rengör och putsa ankbrösten. Strö över salt och peppar. Stek ankbrösten på medelvärme i ca 3–4 min på varje sida. Ställ dem åt sidan och låt vila i 8–10 min.
3. Skiva andbröstet. Köttet ska vara ljust rosa. Häll apelsinsåsen över ankan, strö över färska timjanblad och tillsätt lite färsk skivad apelsin. Kokt potatis eller en grönkålssallad är gott att servera till.
Skitjakt på er – och lycka till med receptet! /Mette