koka kräftor

Koka kräftor: Recept med porteröl och krondill

Hur man föredrar att koka sina kräftor är högst individuellt och en fråga om tycke och smak. Så här kokar vi på Vildmarken vår kräftlag till ett kilo kräftor!
Hur man föredrar att koka sina kräftor är högst individuellt och en fråga om tycke och smak. Så här kokar vi på Vildmarken vår kräftlag till ett kilo kräftor!
2023-08-08

Koka kräftor: Recept med porteröl och krondill

Dags att koka kräftor? Hur man föredrar att koka sina kräftor är högst individuellt och en fråga om tycke och smak. Så här kokar vi på Vildmarken vår kräftlag till ett kilo kräftor!

• 3 liter vatten
• 1 dl salt
• 2–3 sockerbitar
• 1 flaska porteröl
• Krondill (ta bort stjälkarna)

Gör så här:

koka kräftorKoka upp några liter vatten i en stor gryta.

Ta fram ytterligare en gryta och häll i 3 liter vatten, krondillen, porterölen, saltet och sockerbitarna.

Koka upp även den här andra grytan med ingredienserna till kräftlagen.

Skölj kräftorna noga (i kallt vatten) och lägg därefter i dem, ett fåtal åt gången, i det rena kokande vattnet. Det är viktigt att vattnet verkligen kokar hela tiden.

Låt koka i någon minut. Ta upp kräftorna med hålslev och lägg dem i den kokande grytan med kräftlagen istället. Ta de största först, de behöver ungefär 10 minuter. Koka de mindre i 7–8 minuter. Ta bort kastrullen med räftorna från värmen och låt svalna i lagen. Lägg över i annan bunke, täck över med något och låt stå i kylen under natten.

Koka kräftor

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!