Kräftskiva är inte för alla och som ett alternativ bjuder vår duktiga viltkock Therese Tillman på ett recept som funkar lika bra till vardags som till fest, det i form av en krämig kräftpasta som förutom att vara supergod även är väldigt enkel att göra!
Du behöver:
✓ 250 g tagliatelle
✓ 150 g kräftstjärtar
✓ 350 g skaldjursmix
✓ 1 st finhackad gul lök
✓ 2 finhackade vitlöksklyftor
✓ 1 st finhackad chili
✓ 1 st strimlad fänkål
✓ 2–3 st hyvlade morötter
✓ 1 st strimlad paprika
✓ 2–3 dl vitt vin
✓ 3 msk tomatpuré
✓ 500 g krossade tomater
✓ 1-2 dl grädde
✓ 1 krm salt
✓ 1 krm peppar
Till servering:
✓ Finhackad persilja
✓ Citronklyftor
Till aioli:
✓ Vitlök
✓ Dijonsenap
✓ Vitvinsvinäger
✓ Olja
✓ Äggula
✓ Salt
✓ Peppar
✓ Citron

Gör så här:
• Hacka löken, chili och grönsakerna till önskad storlek.
• Värm olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili och grönsaker tills de mjuknar och får lite färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en stund.
• Häll i vitt vin och krossade tomater. Låt såsen koka upp och sedan sjuda några minuter. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Låt såsen småputtra några minuter till.
• Lägg i skaldjursmix och kräftstjärtar i såsen. Låt det sjuda i ungefär en minut, tills skaldjuren är genomvarma.
• Tillsätt den förkokta tagliatellen i såsen. Rör om försiktigt så att såsen fördelas jämnt över pastan.
• Vid servering, strö över finhackad persilja och servera med citronklyftor.
Aioli:
• Pressa vitlöken och blanda den med dijonsenap, vitvinsvinäger samt salt och peppar efter smak i en skål.
• Tillsätt äggulan och vispa ihop den med övriga ingredienser.
• Droppa försiktigt i oljan under vispning tills du får en tjock och krämig aioli.
• Smaka av med citronsaft.
• Njut av din välsmakande skaldjurspasta med aioli!