kräftpasta

Krämig kräftpasta med skaldjur: En enkel delikatess

Kräftskiva är inte för alla och som ett alternativ bjuder vår duktiga viltkock Therese Tillman på ett recept som funkar lika bra till vardags som till fest, det i form av en krämig kräftpasta som förutom att vara supergod även är väldigt enkel att göra!
Kräftskiva är inte för alla och som ett alternativ bjuder vår duktiga viltkock Therese Tillman på ett recept som funkar lika bra till vardags som till fest, det i form av en krämig kräftpasta som förutom att vara supergod även är väldigt enkel att göra!
2023-08-08

Krämig kräftpasta med skaldjur: En enkel delikatess

Kräftskiva är inte för alla och som ett alternativ bjuder vår duktiga viltkock Therese Tillman på ett recept som funkar lika bra till vardags som till fest, det i form av en krämig kräftpasta som förutom att vara supergod även är väldigt enkel att göra!

Du behöver:

✓ 250 g tagliatelle
✓ 150 g kräftstjärtar
✓ 350 g skaldjursmix
✓ 1 st finhackad gul lök
✓ 2 finhackade vitlöksklyftor
✓ 1 st finhackad chili
✓ 1 st strimlad fänkål
✓ 2–3 st hyvlade morötter
✓ 1 st strimlad paprika
✓ 2–3 dl vitt vin
✓ 3 msk tomatpuré
✓ 500 g krossade tomater
✓ 1-2 dl grädde
✓ 1 krm salt
✓ 1 krm peppar

Till servering:

✓ Finhackad persilja
✓ Citronklyftor

Till aioli:

✓ Vitlök
✓ Dijonsenap
✓ Vitvinsvinäger
✓ Olja
✓ Äggula
✓ Salt
✓ Peppar
✓ Citron

Gör så här:

• Fyll en kastrull med vatten, tillsätt salt och en skvätt olja. Koka upp och lägg i önskad mängd tagliatelle. Koka al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj tagliatellen med kallt vatten för att stoppa tillagningen. Ställ åt sidan.

• Hacka löken, chili och grönsakerna till önskad storlek.

• Värm olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili och grönsaker tills de mjuknar och får lite färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare en stund.

• Häll i vitt vin och krossade tomater. Låt såsen koka upp och sedan sjuda några minuter. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Låt såsen småputtra några minuter till.

• Lägg i skaldjursmix och kräftstjärtar i såsen. Låt det sjuda i ungefär en minut, tills skaldjuren är genomvarma.

• Tillsätt den förkokta tagliatellen i såsen. Rör om försiktigt så att såsen fördelas jämnt över pastan.

• Vid servering, strö över finhackad persilja och servera med citronklyftor.

Aioli:

• Pressa vitlöken och blanda den med dijonsenap, vitvinsvinäger samt salt och peppar efter smak i en skål.

• Tillsätt äggulan och vispa ihop den med övriga ingredienser.

• Droppa försiktigt i oljan under vispning tills du får en tjock och krämig aioli.

• Smaka av med citronsaft.

• Njut av din välsmakande skaldjurspasta med aioli!

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under