Jaktiakoncernen får nya ägare: ”Viktigt steg i vår satsning”

Sedan 2016 har Knut Axel Ugland Holding AS varit majoritetsägare i den skandinaviska Jaktiakedjan, men nu har en ny ägargrupp tagit över.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-09-20

Jaktiakoncernen får nya ägare: ”Viktigt steg i vår satsning”

Sedan 2016 har Knut Axel Ugland Holding AS varit majoritetsägare i den skandinaviska Jaktiakedjan, men nu har en ny ägargrupp tagit över.

I ett pressmeddelande kan man läsa att en ägargrupp bestående av Jaktias management och ett antal investerare har förvärvat 100 % av aktierna i Jaktia AB, Jaktia Kållered AB, Jaktia Falun AB, Jaktia AS och Jaktia Jessheim AS från Knut Axel Ugland Holding AS.

Kedjan har expanderat till att bli den marknadsledande franchiseaktören inom jakt, fiske- och friluftssegmentet i Skandinavien och består numera av ett 60-tal butiker i Sverige, Danmark och Norge.

Minoritetsägarna är kvar som tidigare i den nya ägargruppen, något som ska borga för fortsatt kontinuitet i den vidare driften.

– Vi har tillsammans med de nya ägarna kommit fram till ett avtal som alla är mycket nöjda med, och jag vill gärna önska dom lycka till vidare med företagen som de närmast har växt upp i. Vi har varit på ägarsidan sedan 2016 och är väldigt nöjda med den utveckling kedjan haft under vår tid som ägare. De nya ägarna är en mycket kompetent grupp som vi med trygghet lämnar över till säger Knut Axel Ugland.

Lars Martinsson, VD Jaktia AB, ser fram emot den fortsatta resan.

– Förvärvet av Jaktiakoncernen och konsolideringen av organisationerna är ett mycket viktigt steg i vår satsning för att utveckla kedjan inom områden såsom butiksdrift, IT, digitalisering, marknadsföring, sortiment och logistik. Nu får vi möjlighet att arbeta mycket tätare tillsammans mellan länderna för att samordna och effektivisera system och inköpsarbete än mer. Vi ser mycket fram emot att fortsätta vår tillväxt- och utvecklingsresa utav Jaktiakedjan, säger han i en kommentar.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.