Ad

Dubbla vargattacker i Sörmland

Under den gångna veckan har två vargattacker, på samma område, ägt rum i Sörmland. Den 6 augusti attackerades ett får mellan Gnesta och Sparreholm och när länsstyrelsen två dagar senare besökte gården för att sätta upp skrämselanordningar kunde de konstatera att ytterligare två får hade blivit dödade.

Vargattack

– Det handlar om en stor besättning med flera hagar där angreppen skett, berättar länsstyrelsens landsbygdsdirektör Johan Varenius, som dock inte vill berätta vilken gård det handlar om.

Ärla- och Sjunda-reviret är två kända vargrevir i Sörmland, men det är fortfarande oklart varifrån vargarna som angripit fåren kommer ifrån.

– Det är ju inte helt osannolikt att det kan vara en annan varg som har rört sig i området, men vi vet inte vilken individ det är som gjort det här, fortsätter Johan Varenius.

Länsstyrelsen har tagit prov från ett av de dödade fåren med förhoppning om att säkra DNA.

Källa: SVT Sörmland

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-08-12

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

November är här och omslaget pryds den här gången av Alexander Nordin. Alexander, som till vardags är säljare på Aimpoint, var en av de lyckligt utvalda deltagarna i Wild Boar Fever X – en film som nyligen hade premiär och som bjuder på högintensiv vildsvinsjakt och skytte i världsklass.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.