Ad

Teslas pickup – framtidens jaktbil?

Framtidens jaktbil kan vara på väg att se världens ljus. Bilmärket Rivian har redan skapat stora rubriker gällande sina planer på en eldriven äventyrsbil och kring årsskiftet avslöjade Teslas VD, Elon Musk, att intressenterna, och det är många, möjligtvis skulle få en försmak av en elpickup även från Tesla nu under sommaren.

Tesla pickup

Konceptdesign av den ännu inte lanserade Tesla-pickupen. Skapad av Emre Husmen.

– Det kommer bli någonting unikt, olikt allt annat, skrev han då på sin Twitter. Information om fordonet har läckt ut gradvis under året och gett sken av en futuristisk design och lika innovativa lösningar vad gäller laddningslösningar. Och i podcasten Ride the Lightning fick Tesla-entusiasterna nyligen ytterligare glada besked. Företaget siktar nämligen på att hålla nere priset under 50 000 dollar. Under intervjun förklarade Elon Musk det, i sammanhanget, blygsamma priset. – Vi vill inte att den ska vara så väldigt dyr. Jag tror att startpriset måste ligga på under 50 000 dollar, sade han och förklarade varför: – Det måste vara ett överkomligt pris. Det kommer finnas versioner av trucken som är dyrare, men det ska vara möjligt att få en riktigt bra truck för 49 000 dollar eller mindre.

Konceptdesign av den ännu inte lanserade Tesla-pickupen. Skapad av Emre Husmen.

Höga ambitioner

I podcasten avslöjade han även att bilen inte kommer se ut som en normal pickup, kanske föga överraskande. Istället kommer designen påminna mer om science fiction – och tillverkarna har minst sagt höga ambitioner. – Det kommer att bli en pickup som är mer kapabel än andra. Målet är ett skapa en pickup som är mer funktionell är Ford F150 och en bättre sportbil än en Porsche 911. Det är vår ambition, avslöjade han i podcasten.

Flera aktörer på marknaden

RivianDet finns fler aktörer på marknaden, bland annat tidigare nämnda Rivian (som ju bland annat har Ford i ryggen) som under nästa år kommer börja producera och leverera sin R1T-modell. Förhoppningsvis är det en konkurrens som i slutändan gynnar oss som längtar efter framtidens eldrivna jaktbil!

 

Hitta Emre Husmens webbsida här

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-08-12

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com