Missnöje kring ripjakten

2019-08-26

Missnöje kring ripjakten

I går inleddes årets ripjakt, men missnöje gällande att jaktområdena på statlig fjällmark lottas ut har skapat missnöje bland många lokala jägare.

Missnöje kring ripjakten

I går inleddes årets ripjakt, men missnöje gällande att jaktområdena på statlig fjällmark lottas ut har skapat missnöje bland många lokala jägare.

Numera lottas områdena ut via ett system på Länsstyrelsen där alla, oavsett var de är bosatta, har samma möjligheter. Bosse Magnusson är ripjägare i Vemdalen och han menar att det vore mer rättvist om ortsbefolkningen gavs företräde och att turisterna som kommer senare därefter kunde vara med i lottningen.

– De flesta av oss hamnar långt ner, över hundra på lotterna, och det innebär att hela första veckan kan vi inte komma ut och jaga på markerna som är häromkring. Vi får vara hemma med våra hundar om vi inte har tillgång till annan jakt, säger han till P4 Jämtland.

Ripjakten pågår fram till den sista februari. 

Källa: P4 Jämtland, Sveriges Radio

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Årets hundspecial av Magasin Vildmarken!

I det här numret är det fullt fokus på våra hundar, något de är synnerligen förtjänta av eftersom de fyller så många roller och funktioner.

Nyheter

Nytt kapitel att vänta i Hedinfallet

Nyligen friades företagsledaren och jaktprofilen Karl Hedin från misstankarna om grovt jaktbrott och förberedelse till grovt jaktbrott av Västmanlands tingsrätt, men nu rullar Hedinfallet vidare.

Nyheter

Kahles lanserar robust rödpunktsikte

Nu lanserar Kahles, för första gången på marknaden, ett stängt och robust reflexsikte som enligt tillverkarna har designats speciellt för snabb jakt och tuffa förhållanden,

Nyheter

Ökat antal hundar i Sverige

Antalet hundar i Sverige bara ökar. En färsk undersökning visar att mer än vart sjunde hushåll numera har hund. Svenska Kennelklubben skriver på sin hemsida

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!