Ad

Missnöje kring ripjakten

I går inleddes årets ripjakt, men missnöje gällande att jaktområdena på statlig fjällmark lottas ut har skapat missnöje bland många lokala jägare.

Numera lottas områdena ut via ett system på Länsstyrelsen där alla, oavsett var de är bosatta, har samma möjligheter. Bosse Magnusson är ripjägare i Vemdalen och han menar att det vore mer rättvist om ortsbefolkningen gavs företräde och att turisterna som kommer senare därefter kunde vara med i lottningen.

– De flesta av oss hamnar långt ner, över hundra på lotterna, och det innebär att hela första veckan kan vi inte komma ut och jaga på markerna som är häromkring. Vi får vara hemma med våra hundar om vi inte har tillgång till annan jakt, säger han till P4 Jämtland.

Ripjakten pågår fram till den sista februari. 

Källa: P4 Jämtland, Sveriges Radio

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-08-26

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.