Ad

Ingen licensjakt på lodjur i Norrbotten

Länsstyrelsen i Norrbotten räknar med cirka 20 föryngringar av lodjur i år, men någon licensjakt blir det inte eftersom siffran är för nära miniminivån.

– Det kommer inte bli någon licensjakt på lodjur i Norrbotten i år, uppger Anna Danell Savela, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Norrbotten, till Svensk Jakt.

– Frågan diskuterades och anledningen till att det inte blir licensjakt är att vi ligger rätt nära miniminivån, säger Mikael Samuelsson, jägarrepresentant i viltförvaltningsdelegationen, till Svensk Jakt.

Förväntad ökning

Inventeringen pågår februari ut – och Alexander Winiger, som är inventeringsansvarig för stora rovdjur vid länsstyrelsens fältenhet, menar att ökningen är förväntad.  

– Det har varit gynnsamma förhållanden vad gäller bland annat bytestäthet. Vi kommer att landa på cirka 20 föryngringar, säger han till Svensk Jakt.

Inte heller 2019 blev det någon lodjursjakt eftersom inventeringen landade på 16,5 föryngringar och miniminivån vid tillfället var beslutat att ligga på 17 föryngringar.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-26

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.