Ny festival i cykelbyn Järvsö: ”Gediget utbud av aktiviteter”

2024-06-10

Ny festival i cykelbyn Järvsö: ”Gediget utbud av aktiviteter”

Den 2-4 augusti är det dags för en ny spännande festival i hela Sveriges cykelby, Järvsö. Livemusik, guidade gravelturer, girl groups, lake jump och champagneprovning är några av höjdpunkterna när Järvsö Bike Festival berättar om sommarens härligaste evenemang.

Det är ett brett utbud som presenteras från projektgruppen bakom den nyetablerade Järvsö Bike Festival. Med allt från workshops och guidade cykelturer till champagneprovning och barndisco vill de locka alla som är nyfikna på både Järvsö och allt inom cykling.

Vi kommer duka upp ett gediget utbud av aktiviteter som passar perfekt för dig som besöker Järvsö för första gången och för dig som kallar Järvsö ditt hem. Du kommer att kunna lära dig mer om hur du tar hand om din cykel, delta i guidade turer, vi kommer ha grupper enbart för kvinnor och maskoten Loa kommer busa med alla barn, förklarar Sophie Robertsson, projektledare på Järvsö Bike Festival, i ett pressmeddelande.

En stor del av festivalen äger rum i och omkring den väletablerade Järvsö Bergscykel Park. Järvså Bergscykel Park röstades så sent som i ifjol fram till Sveriges bästa bike park, men det kommer även arrangeras turer och kurser som tar besökaren på spännande utflykter både på stigar och grusvägar runt om i hela Järvsö. När turerna är över och liftarna stängt för dagen blir det afterbike med bland annat livemusik och musikquiz. På lördagseftermiddagen planeras dessutom något så lekfullt som ett lake jump i Järvsö Båthamn. Spektakulära tricks i luften som avslutas med en minst sagt blöt landning i älven Ljusnan.

Teamet bakom Järvsö Bike Festival. Foto: Pressbild

Ett minnesvärt äventyr väntar
Projektgruppen bakom festivalsatsningen består av fyra eldsjälar som alla möts i kärleken till cyklingen i Järvsö. Sophie Robertsson och Sebastian Dahlström är event- och projektledarna som tillsammans med de cyklande lokalborna Hanna Dubeau Jonsson och Alexander Bäckvall krokat arm i festivalplaneringen. Nu ser de fram emot att möta alla cykelentusiaster.   

Oavsett om du bara är lite nyfiken på mtb, downhill och gravel, eller om du är en riktigt inbiten cyklist så kommer vi ha något på schemat för dig! Järvsö Bike Festival kommer bli ett äventyr du sent kommer glömma, avslutar Sophie Robertsson.

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter