För Mattias Lilja har fisket alltid legat nära hjärtat. Under cirka 15 års tid har han försökt få drömgösen på kroken och i det här numret berättar han om den stundtals besvärliga resan till den eftertraktade 90-klubben.
Vi ringde upp mässgeneral Torbjörn Larsson för att prata om Swedish Game Fair som nyligen gick av stapeln på anrika Wenngarn – en upplaga som gav mersmak!
Daniel Smith tog med sig dottern Phoebe på safari i Sydafrika. Inför avresan trodde den sistnämnda att jaga levande vilt kunde liknas vid att skjuta på en måltavla. Efter fem dagars jakt – och efter att ha fått en majestätisk impala framför pipan – så ändrade hon uppfattning…
Hanna Winroth och Bella Nilsson tröttnade på logistikkrångel och att hundar fick skador i samband med hoppträning. De bestämde sig för att ta saken i egna händer och började egen tillverkning i form av lätta och säkra hopphinder för hemmaträning. Nyligen belönades Hannas och Bellas hårda slit då deras UF-företag Pawsitive Performance plockade hem förstaplatsen under SM i Ung Företagsamhet. Vi träffade den framgångsrika duon för att prata om deras affärsidé och om framtiden.
Hikmicros senaste nyhet, HABROK 4K, erbjuder både en digital och en termisk kamera och imponerade på redaktionen under vårt test – inte minst genom sin kraftfulla avståndsmätare, sitt konkurrenskraftiga pris och förmågan att identifiera olika typer av vilt på långt avstånd. Missa inte vår recension!
Trädskällarjakt är en charmig jaktform som fler och fler upptäcker. Det har dock inte visat sig vara helt enkelt att hitta information i ämnet, men nu har Rikard Stenberg släppt boken Trädskällarjakt – Injagningen av finska spetsen Trixie. Vildmarkens Kim Rangberg Skanslie har läst och knappat ihop en bokrecension.
Dessutom blir det ännu fler möten med intressanta människor, pryltips, recensioner och såklart ett gott recept! Om du gillar purfärska vårrullar så kommer du troligtvis älska Mette Karin Petersens recept på ankbröst med Asieninspirerad mango- och granatäpplesallad! Perfekt som en lätt och fräsch sommarlunch.
Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!