Ad

Garmin MARQ Collection – högteknologiska klockor av klassisk design

Garmin presenterar nu MARQ Collection; en serie med lyxiga, smarta och uppkopplade klockor som är designade för att lämpa sig lika bra ute i vildmarken som under galamiddagen. Vildmarken har fått en första titt på de nya klockorna.

Garmin MARQ

Garmin har smarta klockor för alla smaker och tillfällen och vare sig du är jägare, fiskare, äventyrare eller sportentusiast så finns det en klocka för dig. Under 2018 lanserade de den robusta Instinct, och innan det den avancerade Fenix. Och med sin nya serie av eleganta klockor tar de sina klockor till en ny nivå.

Modellerna MARQ Aviator, MARQ Driver, MARQ Captain, MARQ Expedition och MARQ Athlete är var och en designad och konstruerad för dem som inspireras av sin passion för att flyga, tävla, segla, utforska eller prestera inom olika sporter. MARQ Collection använder material som är noggrant utformade och designade med största omtanke vad gäller kvalitet som garanterar prestationer även i krävande miljöer.
Klockorna är tillverkade i titan, vilket är lätt, men otroligt starkt. I kombination med ett välvt safirglas för ultimat repmotstånd, skapas den solida kärnan för alla MARQ-klockor. Remmen eller armbandet kompletterar MARQ-klockans karaktär och ägaren kan enkelt matcha stilen med Garmins utbytbara QuickFit-armband.

Klockorna har en display som är läsbar i solljus, en GPS med hög prestanda och avancerade sensorer som handledsbaserad pulsmätare och pulse ox där man kan spåra sportaktiviteter som exempelvis löpning, cykling, simning och skidåkning. Den har också smartwatch-funktioner med premiumkvalitet; inklusive inbyggd musiklagring, Garmin Pay™, smarta meddelanden och avancerad aktivitetsspårning för daglig användning. Och för dem som behöver utökad batteritid sträcker sig batteritiden från 12 dagar i smartwatch-läge till 28 timmar i GPS-läge och upp till 48 timmar i UltraTrac-läget.

MARQ Expedition

Med sina avancerade funktioner specifika för varje modell och med material som är noggrant utvalt för varje kategori så var MARQ Expedition-klockan något som vi på redaktionen fastnade lite extra. Smakfullt inspirerad av expeditionsinstrument i vintage-stil har MARQ Expedition en 360° kompassinfattning, analoga barometriska skalor på klockans urtavla och en vegetabilisk garvad italiensk rem i vacchettaläder. Remmen har präglats på baksidan för att ge smidighet och komfort redan från början och de vaxade sömmarna förseglar tråden från fukt och förhindrar i förlängningen nötning. Den har funktioner för TOPO-kartläggning, inbyggd autokalibrerande höjdmätare, barometer och kompass och är kompatibel med inReach® Mini satellitkommunikator. Den trådlösa enhet-till-enhet-anslutningen gör att ägaren kan fjärrkontrollera exempelvis inReach Mini-enheten som vi tidigare har testat, men även få in information från din Alpha-enhet.

MARQ-serien beräknas finnas tillgänglig i mars 2019 till ett rekommenderat cirkapris på mellan 16 499 kr och 27 499 kr. För mer information om de nya klockorna, besök www.garmin.com.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-15

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.