Ad

Casström: No.10 Swedish Forest Knife

Svenska Casström har efter många års erfarenhet i knivbranschen börjat utveckla egna knivar. En av dessa är den svarta No.10 Swedish Forest Knife. En kraftig kniv som är byggd för mångsidig användning.

Forest Knife

Vi på Magasin Vildmarken har en förkärlek till svensktillverkade knivar. Casströms knivmodeller bygger i grunden på den skandinaviska knivtraditionen men med modifikationer och modernisering utifrån feedback från deras användare och tester. De strävar kontinuerligt efter att producera innovativa, väl hantverksmässigt tillverkade och högpresterande verktyg. Denna kraftiga kniv är byggd för mångsidig användning i jakt eller allmänt bruk i skogen.

No.10:s blad är cirka 10 cm långt och tillverkat i 3,5 mm tjockt svenskt 14C28N Sandvik rostfritt stål (58-59 HRC). Kniven finns i två olika slipningar, två olika stål och hela fem olika skaft. Kniven är slipad med en hel platt slipning så kallad ”full flat grind” och har en sidenmatt finish.

Denna slipning gör att kniven går lättare att skära med i kött och mat i relation till varianterna med ”skandinavisk slipning”. Eggen blir dock lite mer utsatt vid riktigt hård användning, exempelvis vid så kallad ”batoning” (exempelvis vedklyvning) eftersom bladet är tunnare just bakom eggen och skär snarare än klyver till skillnad från de versioner med skandinavisk slipning. Denna variant passar därför mycket bra om kniven främst skall användas till jakt, fiske och matberedning i skogen.

Detta stål i kombination med slipningen gör dessa knivar mycket lätta att skära med, effektiva för allsidigt bruk samt bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att få vassa.

Skaftet är tillverkat i kraftig svart micarta (epoxylaminerad linneväv) ett material som är mycket starkt, helt väderbeständigt och vattentätt. Hitta din nya favoritkniv här

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.