Ad

Unik möbel lockar många jägare

Genom att ta hand om skinnet efter jakten ger Cuero Design sina kunder chansen att bli ägare till unika och personliga möbler.

– Vi tyckte det var synd att kasta bort det och istället garvar vi skinnet och gör en fåtölj eller pall av det, säger Nils Kjerstadius som är VD och ägare på Cuero Design.

När Cuero Design öppnade ett kontor i Falköping gjorde slumpens, och jaktens, skördar att företaget kom in på nya designvägar. Jakt är populärt i området och efter att ha följt med ute i skogen fick han ta hand om en hare. Han berättar att när han hade flått och styckat haren så frågade han jägarna vad de brukade göra med skinnet och fick till svar att de brukade kasta bort det. Nils tycker att det är kul med garvning och han fick snart en idé. 

– Vi kom på idén att jägarna kan skicka in skinnet till oss. Vi garvar sedan skinnet och gör en fåtölj av det, berättar han.

Rönt stort intresse

Deras populära fladdermusfåtöljer kom först till när Lars Kjerstadius upptäckte en klassisk, argentinsk design. Han var en stor beundrare och lade tio år på att slipa ytterligare på dess stil och komfort. Och nu har modellen tagit ytterligare ett steg. Älgskinnsfåtöljerna har rönt stort intresse sedan de introducerades under fjolåret. 

– Det är jättemånga jägare som har intresseanmält sig, säger Nils som gläder sig åt den goda responsen.

Vill man bli ägare till en fåtölj så går man in på hemsidan och anmäler sig innan det tänkta bytet är skjutet. Detta eftersom att det är viktigt att agera snabbt för att bland annat få igång garvningsprocessen så snabbt som möjligt.

– När man väl har skjutit en älg eller ett dov så gäller det att veta hur man ska göra snabbt, säger Nils och berättar att alla som anmäler sig får hem en broschyr med all information man behöver.

Sortimentet utökas nu ytterligare och snart tar de även emot rådjur och dovhjort. Dessa kan man dock inte göra lika stora möbler av.

– De är mindre så de räcker inte till en stor fåtölj, säger Nils Kjerstadius. 

Och fortsätter:

– Vi måste därför göra lite mindre och skapar exempelvis pallar.

Håller i flera generationer

Fladdermusfåtöljerna är stora och läder kostar per kilo. Men de relativt höga priserna kompenseras av god kvalitet och generösa garantier. 

– De har livstidsgaranti och är tillverkade att hålla i flera generationer. Detta gäller dock inte sömmarna. Ifall de går upp så får man lämna in dem till någon sadelmakare eller till oss så fixar vi det, säger Nils Kjerstadius som hoppas träffa många nya intressenter under våren.

– Vi kommer bland annat vara på plats på Tullgarn, avslutar han.

Vill ni inte vänta till Swedish Game Fair så kan ni redan nu inspireras av de unika produkterna på deras hemsida. Intresseanmälan kan ni göra genom att trycka här.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-03-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.