Värmlands första skjutbiograf har öppnat

Behöver du putsa på skyttet? I vår toppmoderna skjutbiograf är träningsmöjligheterna närmast obegränsade, och det året runt. Bioduken är hela 12 meter bred, vilket gör den unik och störst i Sverige för jaktskytteträning.

Biografen kommer med hundratals olika scenarier som utlovar realistiska och pulshöjande sekvenser – därav även Vildmarkens egenproducerade filmer.  

I Vildmarkens skjutbiograf övar du skytte med riktigt vapen och skarp ammunition.  Naturtrogna och interaktiva filmsekvenser rullar på en filmduk 25 meter från skyttebåset, precis som om du satt på ett pass. När tillfället är rätt; skjuter du och ser direkt var ditt skott träffar. Biografen är först och främst till för jägare, men bokning är även möjlig för skytteföreningar, polis och säkerhetsbolag.

Vad är en skjutbiograf?

Vår skjutbiograf är en innovativ och spännande skytteanläggning som kombinerar den virtuella världen med äkta skytteträning. Deltagarna har möjlighet att använda riktiga vapen och skarp ammunition.

I skjutbiograferna kan upp till fem personer samtidigt delta och avlossa skott mot realistiska projicerade mål. På en 12 meter bred duk, 25 meter bort, projiceras spännande jaktscenarion, där vilda djur som vildsvin, dovvilt, älg och björnar rör sig i realistiska miljöer. Filmmaterialen spänner över ett brett spektrum och inkluderar främst inspelningar från Sverige men även spännande klipp från platser så som Afrika.

Varje skjutsession leds av en duktig administratör eller skjutinstruktör som anpassar tempot och scenarierna efter gruppen av skyttars önskemål och nivå av erfarenhet. Deltagarna turas om att avfyra skott mot duken, och låter sig svalka gevärspiporna med tryckluft medan man väntar på sin tur.

Det avancerade skjutbiosystemet, utrustat med termiska kameror, är kraftfullt nog att detektera kulans träffpunkt på duken. På så vis får deltagarna omedelbar respons på sina skott och träffsäkerhet. Eftersom man använder äkta vapen och ammunition är det viktigt att understryka att säkerhet alltid är av högsta prioritet.

Lokalens väggar, tak och golv är speciellt utformade för att vara skottsäkra och kraftigt ljudisolerade, vilket bidrar till att skapa en trygg och kontrollerad miljö för alla deltagare och personal. Med det sagt är det obligatoriskt med en omfattande säkerhetsgenomgång innan skyttesessionen börjar. Dessutom har ventilationen optimerats för att säkerställa en behaglig och hälsosam miljö under hela skjutupplevelsen.

Även fast man bara kan vara upp till sex skyttar samtidigt, så är det fullt möjligt att boka större sällskap, då vi har ett stort samlingsrum i trevlig miljö där övriga skyttar får vänta på sin tur. Där man även kan underhållas med virtuellt skytte med VR-headset, eller följa vad som händer inne i skjutbiografen intill på en skärm.

Sammanfattningsvis erbjuder en skjutbiograf en unik och engagerande aktivitet för både nybörjare och erfarna skyttar. Genom att använda äkta vapen och de mest avancerade tekniska lösningarna ger skjutbiograferna en säker, realistisk och minnesvärd träningsupplevelse för alla som älskar jakt och skytte.

Där E18 och E45 möts

Vid Vänerns norra strand, där nära fjordens inlopp, där hittar ni Grums. En slogan som löd Så mycket mer än du tror syntes förr om åren frekvent ute på stan – och även om denna slogan aldrig klubbades igenom rent politiskt så fångar den andan och det strategiska läget i kommunen. Passande nog drömmer nu vi på Vildmarken om att tillsammans med regionen och de lokala, besökare och samarbetspartners framöver bli just mycket mer än man kanske kan tro.

En biltur bort

Vi finns på Nyängen strax utanför tätorten, där Europavägarna E18 och E45 möts. Här passerar dagligen runt 20 000 fordon – och även om det kanske vore en överdrift att säga att alla vägar leder till Grums så kvarstår det faktum att oavsett om ni kommer från Karlstad, Oslo, Stockholm eller Göteborg, och allting däremellan, så är ett besök bara en biltur bort.

För jägare

I skjutbiografen kan du öva ditt skytte med riktiga vapen och skarp ammunition. Använd ditt eget vapen eller hyr ett av oss. Naturtrogna och interaktiva filmsekvenser rullar på en filmduk 25 meter från skyttebåset, precis som om du satt på ett pass. När tillfället är rätt; skjuter du med skarp ammunition och ser direkt var ditt skott träffar.

För sportskyttar

Oavsett om du är nybörjare eller en van skytt på avancerad nivå så kan vi skräddarsy en lösning till dig, ditt sällskap eller din organisation. Här får du öva ditt skytte i realistiska situationer med ditt eget vapen, eller genom att testa ett helt nytt. Observera att skytte med handeldvapen endast får bokas av registrerade föreningar, polis och säkerhetsföretag.

För polis & säkerhetsföretag

Polis har möjlighet att boka träningstider med egna instruktörer. Här kan ni skräddarsy er polisträning efter era egna behov i realistiska situationer, med egna vapen, skarp ammunition och tillgång till den absolut senaste tekniken.

Prislista

Upplev skytteträning som aldrig förr! Naturtrogna och interaktiva filmsekvenser rullar på en filmduk 25 meter från skyttebåset, precis som om du satt på ett pass. När tillfället är rätt; skjuter du med skarp ammunition och ser direkt var ditt skott träffar.

Gruppsessioner

Medlemspris: -15% rabatt

Individuellt skytte

Drop-in-skytte: 95 kr för medlemmar

Inskjutningstunnel: 95 kr för medlemmar

Medlem BAS

Att vara medlem hos Vildmarken kommer med många fördelar. Som medlem har man självklart stora möjligheter att utvecklas som skytt genom betydligt förmånligare skytteekonomi, men även chans att utvecklas som exempelvis jägare, skytt eller hundägare – detta genom tillgång och full access till utbildningar och Vildmarkens alla fördelar.

Tillgänglighet: Finns platser kvar

✓ -15 % på ammunition

Som medlem har du ett lägre pris på ammunition som är avsedd för skjutbiografen. Som aktiv skytt finns det mycket pengar att spara!

✓ -15 % på timkostnad i biograf

Du som medlem har rabatt på bokade timmar i skjutbiografen.

✓ Medlemsdagar i skjutbiografen

Ett flertal gånger varje säsong kommer vi att bjuda in våra medlemmar på skyttetillfällen utöver det vanliga. Där du exempelvis får testa nya vapen eller annan utrustning, helt kostnadsfritt.

✓ Drop-in-skytte för endast 95 kr

Utvalda dagar och tider i veckan kommer du som medlem ha möjligheten att medverka på drop-in-skytte för endast 95 kr. Dessa dagarkrävs ingen tidsbokning dessa dagar och du skjuter valfritt antal serier. Obs! Turordning råder.

✓ Halva priset på tidsbokning i skjuttunneln

Ska du skjuta in eller kontrollskjuta ditt vapen? Du som medlem har halva priset på tidsbokning av vår skjuttunnel!

✓ Skjutinstruktör

Vi har ett mål med vår skjutbiograf och det är att bidra till bättre skytte! Du som medlem kommer återkommande att bjudas in till medlemsdagar tillsammans med utbildade skjutinstruktörer för att ges möjligheten att utvecklas som jägare eller sportskytt.

✓ Medlemspriser i butik

Som medlem kommer du att ha förmånliga priser på mängder av produkter i vår butik. Allt från jakt- och vildmarksprylar till hundaccessoarer.

✓ Föreläsningar och utbildningar

I vår stora möteslokal kommer ett stående program med inspirerande föreläsningar, kurser och temakvällar att vara ett faktum. Du som medlem kommer alltid ha förmåner eller rent av kostnadsfritt deltagande serverat.

Öppningserbjudande:

249 kr / mån*

Ordinarie 399 kr/mån. Du som ansöker om medlemskap fram till premiären vidhåller samma låga medlemspris.

*Medlemsavgiften betalas månatligen eller årsvis via faktura eller autogiro. Medlemskapet aktiveras vid premiärdatum. Om din ansökan godkänns är denna ansökan bindande till medlemskap i 12 månader. Fullständiga medlemsvillkor signeras vid utlämning av medlemskort. Du har rätt till att ångra ditt medlemskap fram till 1 oktober 2023.

Medlem GULD

Medlemspaketet med extra allt. Genom att vara Vildmarken Premium-medlem har du förutom fördelaktiga priser, bland annat en större möjlighet för att utvecklas som skytt med hjälp av personlig skjutinstruktör och förtur gällande tidsbokning. Klicka på knappen nedan för att läsa mer!

Tillgänglighet: Få platser kvar

✓ Fri tidsbokning i skjuttunneln

Ska du skjuta in eller kontrollskjuta ditt vapen? Du som guldmedlem har fri bokning av inskjutningstunneln!

✓ Förtur att boka innan öppning

Som guldmedlem har du förtur att inför varje bokningsbar period att boka in tider i skjutbiografen.

✓ Fritt lånevapen

I vår vapenbunker hittar du ett stort urval av premiumvapen. Som guldmedlem har du möjligheten att fritt låna vapen vid ditt besök.

✓ -25 % på ammunition

Som medlem har du ett förmånligt lägre pris på ammunition. Som aktiv skytt finns det mycket pengar att spara!

✓ -25 % på timkostnad i biograf

Du som medlem har rabatt på bokade timmar i skjutbiografen.

✓ Drop-in-skytte för medlemmar

Utvalda dagar och tider i veckan kommer du som medlem ha möjligheten att medverka på drop-in-skytte. Med andra ord krävs ingen tidsbokning dessa dagar och du skjuter valfritt antal serier. 

✓ Personlig skjutinstruktör

Vi har ett mål med vår skjutbiograf och det är att bidra till bättre skytte! Du som premiummedlem kommer att under året ges möjlighet att utbildas och utvecklas som skytt tillsammans med någon av våra duktiga skjutinstruktörer.

✓ Medlemspriser i butik

Som medlem kommer du att ha förmånliga priser på mängder av produkter i vår butik. Allt från jakt- och vildmarksprylar till hundaccessoarer.

✓ Föreläsningar och utbildningar

I vår stora möteslokal kommer ett stående program med inspirerande föreläsningar, kurser och temakvällar att vara ett faktum. Du som medlem kommer alltid ha förmåner eller rent av kostnadsfritt deltagande serverat.

949 kr / mån*

*Medlemsavgiften betalas månatligen eller årsvis via faktura eller autogiro. Medlemskapet aktiveras vid premiärdatum. Om din ansökan godkänns är denna ansökan bindande till medlemskap i 12 månader från och med premiärdatum. Fullständiga medlemsvillkor signeras vid utlämning av medlemskort. Du har rätt till att ångra ditt medlemskap fram till 1 oktober 2023.

Skräddarsydda företagspaket

Sophie Terkelsen har många års erfarenhet från jaktbranschen och är spindeln i nätet vad gäller våra företagskunder.

Det är till Sophie man vänder sig för att skräddarsy företagspaket på Vildmarkens skytte- och eventcenter. Hon skapar bästa möjliga förutsättningar, och sammanhang, för att möta målgruppen – och tar självklart även fram ytor och kreativa lösningar som gör att våra kunder får maximal exponering!

Sophie, jag vill veta mer!

Världens första Norma Academy Center

Tillsammans med Norma vill vi på Vildmarken Skytte- och Eventcenter bidra med att utbilda, forma och inspirera framtidens jägare. Norma Academy Center är en förlängd arm av fabriken i Åmotfors där drygt 120 års erfarenhet som högklassig ammunitionstillverkare sitter i väggarna.

Hos oss kan man gräva djupt i den spännande världen av ballistik och ammunition. Med direkt närhet till fabriken kommer vi tillsammans skapa evenemang kring bland annat skytte, handladdning och utvärdering av ammunition. Bli del av detta exklusiva samarbete och lär dig av de absolut bästa i branschen. Välkomna till Norma Academy Center!