Ad

Varierad kost resulterar i högre slaktvikt 

Varierad kost ger en högre slaktvikt på älgar, detta visar forskning från SLU. 

Älgen, i likhet med oss människor, mår som bäst om dieten är varierad. Älgar som haft ett varierat födointag får dessutom högre slaktvikter än de älgar som huvudsakligen haft en barrträdsdominerad diet, detta skriver Skogsaktuellt om. 

Skogens Höstexkursion delade SLU-forskaren Annika Felton med sig av resultaten från hennes analys av vominnehållet, och de visade att de älgar som haft en varierad diet hade högre slaktvikter än dem som haft en ensidig kost, vilket ofta innebär att älgen mestadels ätit skott och växtdelar från barrträd.  

En varierad kost i det här sammanhanget innebär att älgen tillgodoser sig växtdelar och skott från tall, olika lövträdsarter, örter, gräs och bärris. 

Källa: Skogsaktuellt.se 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.