Ad

Avslag gällande skyddsjakt på varg i sameby

Det blir ingen skyddsjakt efter varg i Idre nya sameby. Den 9 oktober observerades en varg på spårsnö och kort därefter kom det in en skyddsjaktansökan till Länsstyrelsen i Dalarnas län – en ansökan som senare avslogs.

Samebyn säger att de har observerat fler vargspår och att det finns tecken på att vargen har uppehållit sig i området sedan maj månad. Sedan i slutet av september har länsstyrelsen samlat spillning som bekräftar att det rör sig om en varg, vilken individ det rör sig om går dock inte att fastställa.

Inte kunnat bekräfta information

Nu pågår höstsamlingarna inför slakt och skiljning till vinterlandet. Vargens närvaro försvårar, menar samebyn, men eftersom mycket av den information om exempelvis vargylanden och spår som nämns i ansökan inte har kunnat dokumenteras eller bekräftas så bedömer länsstyrelsen att de i nuläget inte kan medge skyddsjakt.

Källa: Jaktojagare.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-28

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.