Ad

Vargjakten fortsätter på Åland

Sex får dog och två skadades i höstas under en vargattack i Hammarland Boda på Åland. Landskapsregeringen gav då tillstånd till skyddsjakt, men jaktframgångarna har uteblivit och nu hoppas man på hjälp från ovan.

Vargjakten

Landskapsregeringen bedömde vid tillfället situationen som så att det fanns stor risk att det skulle bli fler vargattacker – och att den skulle komma tillbaka till samma ställe som senast.

– Vi vill inte vänta på att flera incidenter ska inträffa. Vi vill agera så fort som möjligt, men det är inget lättvindigt beslut vi fattat, det är många parametrar att ta ställning till och vi måste komma ihåg att vargen är en skyddad art, sade näringsminister Camilla Gunell då till Svenska Yle.

Hoppas på snö

Sedan dess har vargjakten fortsatt, men trots färska vargobservationer har framgångarna uteblivit. Nu hoppas de få hjälp på naturlig väg för att förenkla jakten.

– Vi jagar på som tidigare och hoppas småningom på snö, säger Lars Nordström, ordförande i Hammarlands jaktvårdsförening, till Ålands Radio.

DNA-analyserna visar att det finns ett vargpar på Åland som enligt uppgift kommer över från Åbo.

Källa: Jaktojagare.se, Alandsradion.ax och Svenska.yle.fi

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-29

Se även ...

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.