Ad

Lyckorus för Miranda och Poju efter Skallkungstävlingen

Miranda Frings och hennes Poju, en finsk spets, stod som segrare när SM för skällande fågelhundar avgjordes i helgen. Efteråt kände segrarinnan ett lyckorus över sin mästerliga hund.

 – Det känns overkligt. Jag hade som mål att hamna bland de fyra bästa, men hade aldrig trott att Poju skulle kamma hem förstaplatsen, säger Miranda Frings när Magasin Vildmarken når henne.

Miranda och Poju fick med sig bucklan hem från Skallkungstävlingen. Foto: Mariann Mannberg

 

Tävlingen kallas även för Skallkungstävlingen och genomfördes den här gången i skogarna utanför Jokkmokk. Den avgörs över två dagar. Hundarna genomför ett prov per dag och endast svenskägda hundar kan vara med. Miranda och Poju representerade SSF Västerbottens Lappmark. På förhand trodde hon inte att de skulle vinna, men att nå en bra placering var någonting som fanns klart inom räckhåll.

– Att hamna bland de fyra bästa var jag ganska säker på, då jag alltid litar på Poju och vet vad han går för. Han är en jämn jakthund, säger Miranda Frings.

Berätta mer om Poju!

– Poju är en arbetsvillig jakthund med oerhört bra sök och 100 % fokus på att hitta fågel. Poju är duktig på att hitta fågel i träd. Att gå till skogs med honom är alltid en fröjd för jägarhjärtat och ögat. Han gör allt för att göra matte glad. Han är positiv, väldresserad och en glad jakthund.

– I upptaget startar han ståndskallet lugnt, så att fågeln blir trygg och har lättare för att sitta kvar. Att tämja fågel är Poju duktig på. Hans sök är nog det jag uppskattar mest med honom, säger Miranda.

– Det är sällan Poju missar fågel i markerna, alltså att jag, trampar upp dem. Det är timmarna i skogen som gör hunden. Jag har fått belöning för alla timmar, svett och tårar, inflikar Miranda Frings.

Och härnäst väntar Nordiska Mästerskapen! Vad har du för tankar om det?

– Mitt mål är att Poju tar ett förstapris på jaktprov så att han blir norsk jaktchampion. Att bli nordisk mästare är bara en bonus, men inte något som jag har som mål, säger Miranda Frings.

Och fortsätter:

– Det finns mycket duktiga hundar där och jag tar varje tävling som en trevlig jaktdag. Poju är en liten jaktmaskin med ett hjärta av guld och ett huvud full av jakt. Jag tvekar inte en sekund på att han levererar.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-11

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.