Ad

Förläng dygnet med Blaser Primus 8×56

Nätterna är nu längre än dagarna, men för jägare som vill förlänga dygnet något, utan att tumma på kvaliteten, finns det bra hjälpmedel. Vi har tittat närmare på Blaser Primus 8×56 – en handkikare som är perfekt vid såväl skymning som gryning och natt. [Text & foto: Staffan Johansson]

Blaser har sedan länge varit synonymt med kvalitet och det var med höga förväntningar som jag tog med mig Blaser Primus 8×56 ut på sensommarens sista, och även höstens första pyrschjakter. Vildsvinen stod i fokus under de tidiga morgnarna, och under de sena kvällarna
så var det råbock som vi, bokstavligt talat, ville ha i kikaren. Och det stod snabbt klart att detta är en produkt som alla vakjägare borde ha med sig ut, inte minst under den här årstiden.

King Of The Night

Tillsammans med experter från German Sports Optics har Blaser utvecklat handkikare som inte lämnar något åt slumpen. Just den här modellen har fått smeknamnet “King Of The Night” av Blaser själva och det är lätt att förstå varför. 56-millimetersobjektivet fångar mer ljus än många andra vilket gör kikaren perfekt till jakt vid skymning, gryning och natt. Den är damm- och vattentät och konstruktionen är magnesiumlegerad. Modellen är nitrogengasfylld och har en imfri O-ringstätning.

Fokuset är rappt, väldigt snabbt, och kikaren ger en i sammanhanget fantastisk skärpa, ända ut i kanterna. Detta är kanske även något man förväntar sig av en kikare i denna prisklass, men faktum är att Blaser, med bravur, lyckas med det som vissa andra misslyckas med. Om jag hade fått önska något så hade jag snarare kunnat lägga till lite på priset om det hade medfört att man på köpet hade fått med en inbyggd avståndsmätare. Detta är något jag annars alltid har med mig när jag ska på jakt, och ska man titta efter handkikare i den här prisklassen så ligger de med inbyggd avståndsmätare, även av hög kvalitet, inte långt från denna i pris. 

Guldkant på jakttillvaron

Med en Blaser R8 bredvid, dessutom i samma färgkombination, mörkbrun med gummerade inslag, så ger det onekligen jakten lite guldkant att ha 8×56:an hängande i den ergonomiska nackremmen. Det är en klassisk kikare med funktioner likt de du hittar på standardkikare, men just guldkant är begreppet som snabbt dyker upp under testperioden med denna kikare eftersom Blaser återigen har skapat en produkt som erbjuder design, kvalitet, och dessutom med lite fiffiga lösningar här och där.

För de redan Blaserfrälsta, och det är många, så är detta ett givet köp som vi varmt kan rekommendera.

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-10-11

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.