Ad

S 404 Fendt 1050 Vario – ett unikt samarbete för miljöns bästa

Hur kan man bäst stötta jägares och lantbrukares gemensamma engagemang för biologisk mångfald och livsmiljö? En svår fråga såklart, men Fendt och Sauer har försökt genom ett unikt samarbete och ett lika unikt vapen som i förlängningen kommer ge tillbaka till naturen.

S 404 Fendt

Fendt skapade sig ett namn som traktortillverkare men erbjuder numera ett komplett program av jordbruksmaskiner. J. P. Sauer & Sohn GmbH grundades 1751 och är Tysklands äldsta fortfarande verksamma tillverkare av vapen och har bland annat FBI och många länders poliskår som kunder. Tillsammans har dessa tyska bjässar skapat S 404 Fendt 1050 Vario, ett unikt vapen som bara finns i ett exemplar och som endast går att köpa på auktion. 

Peter-Josef Paffen, styrelseordförande i AGCO/Fendt, är själv en hängiven jägare och berättar att de genast ställde sig positiva till projektet.

– Jordbruk och jakt har tillsammans i generationer stått för kompetent naturvård och kraftfull hållbarhet. Sedan 1930 har vi på gjort allt för att stötta våra jordbrukare genom att erbjuda dem de bästa jordbruksmaskinerna, säger han i ett pressmeddelande.

Sauers CEO, Matthias Klotz, säger skämtsamt att det har funnits tider där de ångrat sin egen idé, men att vad som stundtals känts som ett ”Mission Impossible” har vänts till någonting positivt.

– Självklart var vi lite skeptiska till en början, men drivkraften att visa att vi kunde realisera saker som andra inte ens drömt om var starkare, säger han i ett pressmeddelande.

Hoppas på fortsatt entusiasm

Pengarna från auktionen kommer därefter gå till Network Open Fields Biosphere, ett projekt som det tyska jägarförbundet (DJV) driver och Peter-Josef Paffen hoppas nu att entusiasmen från processens gång förs vidare.

– Nu hoppas vi att vår entusiasm gnuggar av sig på jägarna och att detta gevär bidrar rejält till det arbete som DJV gör för biosfären och för viltet som lever där, säger han.

Budgivningen pågår fram till slutet av juli och ni kan följa den här. 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-08-02

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.