Ad

Los och Herte ansöker om skyddsjakt

Länsstyrelsen i Gävleborg har för tredje året i rad fått in ansökningar om skyddsjakt i björntäta Los, nordväst om Bollnäs. Även gården i Herte, söder om Bollnäs, har gjort en ansökan efter att åter igen haft björnbesök. Totalt gäller ansökningarna för sex stycken björnar.

– Vi försöker handlägga ansökningarna skyndsamt, säger Marielle Cambronero på länsstyrelsen till Jakt & Jägare. 

Det är tredje året på raken som björnfamiljerna verkar trivas i byn Los. Trots skrämselförsök verkar björnarna vilja återkomma.

 – Jag vet inte varför björnar kommer in just i Los så ofta, men det är väldigt björntätt utanför Los, säger Marielle Cambronero till Jakt & Jägare.

Även gården Herte, strax söder om Bollnäs, har under flera års tid fått besök och björnfamiljen har bland annat river sönder deras spannmålskorvar och ensilaglimpor.

I ansökningen står det att läsa att björnarna ”skapar obehag på gården bland både folk och djur”.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.