Ad

Isak From: ”Jag tror att det är tämligen säkert att vi får licensjakt i januari 2021”

Regeringen och Naturvårdsverket är i stort sett överens gällande en ny modell för att beräkna vargstammens storlek – och behovet av jakt i områden som har stor vargtillgång.

I en intervju med P4 Gävleborg säger Isak From, socialdemokratisk riksdagsledamot och socialdemokraternas talesperson i riksdagen i vargfrågor, att han välkomnar förslaget.

– Det finns ju ett bra förslag från Naturvårdsverket som bereds på regeringen just nu att man ska fastställa antalet mininivåer per rovdjursart per rovdjursförvaltningsområde, säger Isak From.

Han tror att detta i förlängningen skulle kunna innebära att man i rovdjurstäta områden skulle kunna ha högre andel licensjakt.

– Vi tror att det kanske är vägen att gå, för att i vissa län som Gävleborg och Värmland kan man behöva göra större insatser, säger Isak From som tror att det med tanke på det preliminära resultatet av vinterns varginventering blir licensjakt i januari nästa år.

– Jag tror att det är tämligen säkert att vi får licensjakt i januari 2021, säger Isak From till P4 Gävleborg.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-19

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.