Hela Skåne Blommar vill öka den biologiska mångfalden

Med projektet Hela Skåne Blommar kommer drygt 250 lantbrukare i Skåne samarbeta för att så in närmare 600 kilometer blommande fältkanter och 200 hektar träda i Skåne – detta för att öka den biologiska mångfalden.

Fröblandningen kommer bland annat att bestå av solrosor.

Jordbruksaktuellt skriver om samarbetsprojektet som i förlängningen kommer gynna bland annat fältvilt, klövvilt och predatorer.

– När flera aktörer samarbetar blir varje enskild insats ganska liten men resultatet blir desto större, säger Mattias Hammarstedt på HIR Skåne, projektledare och initiativtagare för Hela Skåne Blommar, i ett pressmeddelande.

Stort intresse

Intresset har varit stort hos de skånska lantbrukarna.

– En satsning som denna är otroligt viktig eftersom det visar hur mycket vi lantbrukare bryr oss om natur och miljö. Oavsett om man har ekologisk eller konventionell odling så vill vi alla visa hänsyn till naturen vi lever i, säger Bo Svensson, lantbrukare i Åhus, till Jordbruksaktuellt.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-18

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.