Ad

Döda vildsvin har flutit i land i Danmark

Under veckan som varit har en handfull vildsvin flutit i land på danska ön Æro. Någon analys om huruvida det kan vara afrikansk svinpest som vildsvinen dött av kommer dock inte göras.

Vildsvin

Jordbruksaktuellt skriver att det faller sig naturligt att fundera på om det är ASF som ligger bakom vildsvinens död, inte minst med tanke på spridningen av viruset i Europa. Danskarna väljer dock att leva i ovisshet eftersom ett sådant besked skulle vara ödesdigert för grisnäringsexporten.

– Vi undersöker inte för afrikansk svinpest, för om det är det, då betyder det att vi har ett utbrott. Och vi kan inte förklara för utlandet att det inte är danskt. Det kan få mycket allvarliga konsekvenser, säger Stig Mellergaard, chefskonsulent vid Fødevarestyrelsens Djurhälsokontor, till TV2/Fyn.

Källa: Ja.se  

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-25

Se även ...

Magasin Vildmarken #6

I det här numret är det dressören och instruktören Mattias Westerlund som frontar omslaget. Mattias har hjälpt många hundar och hundförare över hela världen och lever efter devisen ”andra människors framgångar är min framgång”.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.