Den stora älgvandringen kommer tillbaka

Slow tv-satsningen Den stora älgvandringen har varit ett uppskattat inslag i SVT-tablån två år i rad. Nu är det klart att det blir ännu en upplaga.

– Det känns jätteroligt att få komma tillbaka 2021 och kunna vässa ännu lite mer på Den stora älgvandringen 3, säger projektledaren Johan Erhag till SVT Nyheter Västernorrland.

Årets upplaga av Den stora älgvandringen drog igång i påskas och har sedan dess engagerat en stor publik med över 10 miljoner starter på SVT Play.

– Årets älgvandring har varit väldigt fin, dels i de tider med corona när folk sitter hemma. Vi gick igång mycket tidigare än vad som var tänkt vilket i sin tur inte levererade några älgar, säger Johan Erhag med ett skratt.

– Men jag tror att det var viktigt att vi drog igång då, det är många som har uppskattat det, säger Johan Erhag som märkt av den goda responsen.

– Den har varit makalöst fint, det har varit otroligt många mejl och frågor på bland annat Facebook. Det har varit ett otroligt engagemang, mycket kärlek och sen har vi förhoppningsvis kunnat svara på en hel del frågor som tittarna haft, säger Johan Erhag till SVT.

Nästa år återvänder SVT till Kullberg och Ångermanälven där älgen enligt uppgift passerat ända sedan stenåldern för att ta sig till de goda betesmarkerna.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-11

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.