Ad

Användande av fordon under björnjakt grund till jaktbrottsutredning 

En utredning gällande grovt jaktbrott pågår just nu i Västerbotten. Anledningen är att polisen och länsstyrelsen under en rutinkontroll i samband med årets björnjakt fattade misstankar mot jägare som hade fällt en björn i Dorotea kommun. 

– Jägarna misstänkts för att inte ha följt regelverket. Det handlar om att fordon och en åtel ska ha använts på fel sätt, säger miljöåklagare Christer B Jarlås till Västerbottens-Kuriren. 

Förhör har genomförts, platsen har undersökts och en del beslag har gjorts för att kunna räta ut frågetecknen. 

– Vi väntar på olika svar. Bland annat elektrisk information om hur hundar har rört sig under jakten. Det tar tid och är inte lätt. En hundförare som deltog i jakten tömde sin hundpejl på information när han såg att polisen kom, säger Christer B Jarlås, som i nuläget inte kan säga när utredningen är färdig.     

Källa: Svenskjakt.se, Vk.se 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-16

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.