Ad

Hotbrev mot liten värmländsk skytteförening

”Spara den sista kulan till er själva” och ”Hoppas era barn får cancer”. Det är budskapen på två av de drygt tio brev som satt uppsatta på väggen på Eda skyttegille i Värmland nyligen.

Det är Nya Wermlands-Tidningen som rapporterar om nyheten om den lilla föreningen med ett 50-tal medlemmar som nu drabbats av hot och skadegörelse. Skjutbanan används även av ett älgjaktlag ibland och den har aldrig fått några klagomål eller haft konflikter tidigare – förrän nu då det plötsligt satt hotfulla meddelande uppklistrade på paviljongens vägg.

– Det är klart att det är obehagligt, säger klubbens ordförande Kenneth Lind till NWT.

Och fortsätter:

– Vi har många barn och ungdomar som tränar här, och vi vill ju inte att de ska bli oroliga, fortsätter han.

Förutom hoten drabbades även anläggningen av skadegörelse, kostsam sådan.

– Någon kastade in en sten genom fönstret på paviljongen, säger Kenneth Lind till NWT.

– Det är dyra grejer för oss. En måltavla kostar runt 30 000 kronor. Vi hittade en del av det som tagits ner och försvunnit i skogen, 50 meter bort, men mycket är ju trasigt, säger han.

Känner oro för ungdomarna

Kenneth berättar att han inte känner sig rädd för egen del, men att han oroar sig för ungdomarna i föreningen och för framtida skadegörelse.

– Vi har varit förskonade från skadegörelse och liknande. För många år sedan, innan vi skaffade larm, utsattes klubben för inbrott, men efter det har inget hänt, säger Kenneth och önskar att det hela hade skötts på annat sätt.

– Varför inte komma och prata med oss istället? säger han.

– Det hade väl varit mycket trevligare. Kom och lägg fram dina synpunkter, så kan vi berätta vad vi håller på med och varför det låter ibland.

Polisen genomför nu en teknisk bevisning. Händelsen är polisanmäld som olaga hot mot grupp och skadegörelse.

Källa: NWT.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.