Vildmarken möter: Magdalena Forsberg

2021-01-11

Vildmarken möter: Magdalena Forsberg

Varje månad bjuder vi in spännande gäster till vår podcast. Den här gången hade vi den stora äran att få prata med skidskyttelegenden Magdalena Forsberg. Det blev såklart ett samtal om hennes otroliga idrottskarriär, men även en hel del om hennes stora intresse för naturen och jakten.

–  Jag var med min pappa ute på älgjakt redan när jag var riktigt liten och tyckte att det var superspännande – och jag har även fått agera älghund på markerna där hemma, säger Magdalena Forsberg och skrattar.

Magdalena växte upp på en släktgård från 1800-talet uppe i Ångermanland, vid Höga Kusten. Hon berättar att jakten kom naturligt för henne då familjen hade skog och hon delar gärna med sig av minnen från de tidiga åren.

– Vi hade häst när jag var liten och den använde vi till att dra fram älgarna, det var det bästa sättet att få fram älgarna ut skogen och det var jättehäftigt.

Hennes morfar och hennes morbrödrar var erkänt duktiga harjägare som Magdalena gärna följde med, även hon inte gjorde succé första gången hon var med.  

– Första gången jag var på harjakt så gjorde jag ett klassiskt misstag, när haren hoppade fram på skogsvägen, så säger jag högt ”där är den”.  Och visst, där var den! säger Magdalena Forsberg som uppskattar många delar med jakten.

 

Samspelet med hundarna – stor del av jakten

– Jag och min man hade stående fågelhundar i 18 år. Och att få gå ute på fjället en hel dag och jaga ripa med hundar som fungerar bra och som man har det där ”osynliga kopplet” med, det är speciellt.

– Hundarna och samspelet med dem tycker jag är en stor del av jakten, säger Magdalena Forsberg som i avsnittet såklart även berättar om den otroliga skidskyttekarriären, ambassadörskapet med Hylte och hur det är att sitta i På Spåret-buren inför hela svenska folket på fredagskvällarna!

 

Lyssna på hela intervjun genom att klicka på någon av länkarna nedan.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.