Ad

Månadens podcastgäst: Skidskyttelegenden Magdalena Forsberg

Varje månad bjuder vi in spännande gäster till vår podcast. Den här gången hade vi den stora äran att få prata med skidskyttelegenden Magdalena Forsberg. Det blev såklart ett samtal om hennes otroliga idrottskarriär, men även en hel del om hennes stora intresse för naturen och jakten.

–  Jag var med min pappa ute på älgjakt redan när jag var riktigt liten och tyckte att det var superspännande – och jag har även fått agera älghund på markerna där hemma, säger Magdalena Forsberg och skrattar.

Magdalena växte upp på en släktgård från 1800-talet uppe i Ångermanland, vid Höga Kusten. Hon berättar att jakten kom naturligt för henne då familjen hade skog och hon delar gärna med sig av minnen från de tidiga åren.

– Vi hade häst när jag var liten och den använde vi till att dra fram älgarna, det var det bästa sättet att få fram älgarna ut skogen och det var jättehäftigt.

Hennes morfar och hennes morbrödrar var erkänt duktiga harjägare som Magdalena gärna följde med, även hon inte gjorde succé första gången hon var med.  

– Första gången jag var på harjakt så gjorde jag ett klassiskt misstag, när haren hoppade fram på skogsvägen, så säger jag högt ”där är den”.  Och visst, där var den! säger Magdalena Forsberg som uppskattar många delar med jakten.

 

Samspelet med hundarna – stor del av jakten

– Jag och min man hade stående fågelhundar i 18 år. Och att få gå ute på fjället en hel dag och jaga ripa med hundar som fungerar bra och som man har det där ”osynliga kopplet” med, det är speciellt.

– Hundarna och samspelet med dem tycker jag är en stor del av jakten, säger Magdalena Forsberg som i avsnittet såklart även berättar om den otroliga skidskyttekarriären, ambassadörskapet med Hylte och hur det är att sitta i På Spåret-buren inför hela svenska folket på fredagskvällarna!

 

Lyssna på hela intervjun genom att klicka på någon av länkarna nedan.

 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2021-01-11

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.