Ad

Vargbesök i centrala Hofors skapar oro

Flertalet observationer gör gällande att en varg är på besök i centrala Hofors. Vid lunchtid under gårdagen noterade vittnen hur en varg jagade två rådjur bakom Petreskolan i Hofors – och det är bara en i raden av observationer.

Observationerna har ännu inte bekräftats av länsstyrelsen, men de har fått ta emot flera anmälningar gällande vargbesök på sistone. Sandra Sjöstrand var en av dem som kontaktade myndigheten. 

– Vi vågar inte ha hunden på gården av rädsla för att vargen ska klippa den. Man vågar heller inte ha barnen ensamma ute när vargen rör sig bland villorna, säger hon till Gefle Dagblad. 

Även kattägarna är oroliga och Gefle Dagblad skriver att vissa från lokalbefolkningen tror att det kan vara den omtalade vargen som är orsaken till att några katter inte kommit tillbaka hem än. 

– Två av våra katter har varit försvunna sedan i lördags. Normalt är de borta max tolv timmar. Jag tycker det är mycket märkligt att de försvinner samtidigt som det görs så många vargobservationer, säger Joel Sundelin till Gefle Dagblad. 

 

Källa: Gd.se, Jaktojagare.se 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-10-10

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.