Ad

Tobias lagar Perch & Chips

Tobias Eriksson bjuder på jordnära och relativt enkel matlagning som gifter sig väl med hans tämligen nytagna jägarexamensbevis. Den här gången gjorde Tobias en variant på en engelsk klassiker som han döpte om till Perch & Chips! Vad originalet heter får ni räkna ut själva!

Receptet är för fyra personer. Smaklig måltid! [Text & foto: Tobias Eriksson]

”Chips”

Du behöver:

  •  8-12 potatisar, fast sort (medelstora)
  •  Salt 
  •  Grillpinnar
  •  Olja 

Gör såhär:

Skär potatisen i tunna ”skivor/spiraler” längs grillpinnarna. Akta klövarna, det är lätt att skära sig! Ifall man har en mandolin på ställning med vevhandtag så är det något jag kan rekommendera. 

Fritera dem i ca 150 grader i runt 8 minuter. Salta och stänk gärna över en god vinäger, gärna maltvinäger! 

Avokadodipp

Du behöver:

  •  3-4 avokados
  •  Saft och zest från en halv lime 
  •  Chiliflakes
  •  1 vitlöksklyfta
  •  1 msk olivolja 
  •  1 nypa salt

Gör såhär:

Skala och hacka vitlöken. Dela och tag ur kärnan i avokadon, gröp ur köttet. Blanda med samtliga ingredienser och ta chiliflakes efter eget tycke. Smaka av med salt och limejuice. Den ska vara frisk och fräsch för att möta det friterade. 

Bränn/grilla gärna en halv lime, limen får en sötare smak och är dundergod att droppa på fisken! 

Frasig abborre

Du behöver:

  •  600 g abborrfilé
  •  2 dl vetemjöl
  •  4 msk majsmjöl
  •  3 dl öl 
  •  Vinäger alt. limesaft (helst maltvinäger)
  •  Salt

Gör såhär:

Ta några rejäla stänk av maltvinäger (annan vinäger går också bra, eller saften av en halv lime). Addera en skogshuggarnypa salt och 1 dl maizenamjöl (för panering innan filéerna går ner i smeten). 

Blanda de torra ingredienserna (inte maizenamjölet). Rör ner ölen pö om pö, detta för att minimera klumpar och stänk i maltvinägern. Spara en skvätt öl som slås i precis innan fritering (för att bevara kolsyran)!

Skär bort skinnet från filéerna och tag bort ben. Skär i lämplig storlek. Vänd dem i maizenamjöl, och ha slutligen i frityrsmeten.

Fritera på 180 grader tills färgen är slående. 

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2020-05-14

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.