Ad

Beslut om bågjakt rör upp känslor i Litauen

Beslutet att tillåta bågjakt i Litauen har väckt starka känslor, både hos andra politiker och hos djurrättsaktivister.  

I fredags skrev Litauens miljöminister Kęstutis Mažeika under ett beslut gällande befintliga jaktregler och tillåtna jaktmetoder, bland annat om bågjakten som varit olaglig sedan 2004. Beslutet har mötts av kraftiga reaktioner från både andra politiker och djurrättsaktivister.

Svensk Jakt rapporterar om nyheten som först publicerades på lrt.it (Lithuanian Radio and Television). Den litauiska nättidningen skriver att premiärministern Saulius Skvernelis är en av dem som reagerat kraftigt på beslutet, medan Kęstutis Mažeika själv hävdar att han endast undertecknat dokument som utarbetats av det rådgivande jaktrådet. Nu kan både Kęstutis Mažeika och den vice miljöministern tvingas avgå.

Fortsättning lär följa inom kort.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-14

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.