Peter Eriksson är ny ordförande i Svenska Jägareförbundet

2021-06-07

Peter Eriksson är ny ordförande i Svenska Jägareförbundet

Årets förbundsstämma benämns som den mest konfliktfyllda hittills med stor oenighet och dramatiska vändningar. När krutröken hade lagt sig stod det bland annat klart att Peter Eriksson är ny ordförande i Svenska Jägareförbundet.  

Eriksson fick 26 röster under den slutna voteringen, Henry Sténson fick 21. Peter Erikssons namn blev offentligt strax före stämman och enligt Svensk Jakt ifrågasatte många ombud på stämman detta och menade att de inte hade hunnit informera sina medlemmar om motkandidaten. Vissa kallade det till och med för en kupp.

Den nyvalda ordförande avslutade mässan och sade att det var med blandade känslor som han tog sig an ordförandeklubban.

– Jägareförbundet har aldrig tidigare varit så här splittrat. Våra värsta fiender, jaktmotståndarna, gläds säkert åt ett sårskjutet Jägareförbund. De är nog riktigt nöjda, säger han till Svensk Jakt.

Och fortsätter:

Nyvalda ordföranden Peter Eriksson. Foto: Magnus Rydholm, Svenska Jägareförbundet

– Både förtroendevalda och personal känner sig frustrerade och undrar vad som händer. Samtidigt har högsta ledningen slutat. Vi har ett enormt arbete framför oss. Jag hoppas vi kan lägga det här bakom oss, hur jobbigt det än är. Det måste få ta tid att läka de här såren, sa Peter Eriksson.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin.         

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!