Peter Eriksson är ny ordförande i Svenska Jägareförbundet

2021-06-07

Peter Eriksson är ny ordförande i Svenska Jägareförbundet

Årets förbundsstämma benämns som den mest konfliktfyllda hittills med stor oenighet och dramatiska vändningar. När krutröken hade lagt sig stod det bland annat klart att Peter Eriksson är ny ordförande i Svenska Jägareförbundet.  

Eriksson fick 26 röster under den slutna voteringen, Henry Sténson fick 21. Peter Erikssons namn blev offentligt strax före stämman och enligt Svensk Jakt ifrågasatte många ombud på stämman detta och menade att de inte hade hunnit informera sina medlemmar om motkandidaten. Vissa kallade det till och med för en kupp.

Den nyvalda ordförande avslutade mässan och sade att det var med blandade känslor som han tog sig an ordförandeklubban.

– Jägareförbundet har aldrig tidigare varit så här splittrat. Våra värsta fiender, jaktmotståndarna, gläds säkert åt ett sårskjutet Jägareförbund. De är nog riktigt nöjda, säger han till Svensk Jakt.

Och fortsätter:

Nyvalda ordföranden Peter Eriksson. Foto: Magnus Rydholm, Svenska Jägareförbundet

– Både förtroendevalda och personal känner sig frustrerade och undrar vad som händer. Samtidigt har högsta ledningen slutat. Vi har ett enormt arbete framför oss. Jag hoppas vi kan lägga det här bakom oss, hur jobbigt det än är. Det måste få ta tid att läka de här såren, sa Peter Eriksson.

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under