Fotograf Filip Gustafsson

Scandinavian Safe släpper countryinspirerad kollektion: ”Vi gör vapenskåp till en inredningsdetalj”

2021-06-06

Scandinavian Safe släpper countryinspirerad kollektion: ”Vi gör vapenskåp till en inredningsdetalj”

Scandinavian Safe är ett familjeföretag som numera drivs av syskonen Rebecka, Evelina, Mikaela och Napoleon. Sedan de tog över för två år sedan har branschen förnyats och genom lyhörda samarbeten skapar de numera unika och annorlunda vapenskåp.

– Vi försöker göra vapenskåp som en inredningsdetalj till hemmet och exklusiva samarbeten är nästa steg i vår utveckling, säger Evelina Lycke, affärsutvecklare på Scandinavian Safe.

I år fyller Scandinavian Safe AB 20 år och det firas med den exklusiva kollektionen Twenty by Side by Side, ett countryinspirerat samarbete med Caroline Benilton och Madeleine Pettersson som förutom att designa vapenskåp driver Side by Side, en Youtube-kanal som på kort tid har blivit en av de mest uppskattade jaktkanalerna i Norden.

– Vi träffade Caroline och Madeleine för första gången för ett år sedan och kände direkt att vi borde hitta på något kul tillsammans. De har en härlig energi och är den nya generationens jägare. Där och då fanns inget klart koncept utan det har vuxit fram med tiden. Nu är vi så glada och stolta över att få presentera dessa fenomenalt snygga vapenskåp, säger Rebecka Sandberg, marknadschef på Scandinavian Safe och tillägger:

– Vi märker av att unika skåp efterfrågas.


FOTO: FILIP GUSTAFSSON

The country lifestyle

Side By Side-tjejerna berättar att inspirationen till skåpens design kommer från en del av deras livsstil med hästar, natur och vapen, eller ”the country lifestyle” ifall man så föredrar.

– Vi vill kombinera vår livsstil med det moderna och unga som vi representerar. Genom tiderna har människan alltid jagat och haft vapen. Vi vill, genom vårt vapenskåp, få fram känslan av att jakten är hederlig. Det gamla, rustika och klassiska vapenskåpet, precis som jakten, är med oss i nutid, säger Caroline Benilton.

Hon berättar att utsidan på vapenskåpet representerar det gamla och traditionella, insidan är däremot glansig med detaljer som ger en klassisk och äkta känsla i modern lyx.

– Dessa snygga vapenskåp kommer absolut inte gömmas undan utan de kommer få ta plats i ett hem. Vi är så spända på att se vilka det blir som köper dem! säger Madeleine Pettersson.

Och det är ingen slump att vapenskåpen är i en något mindre modell.

– Anledningen till det är många av våra följare är nybörjare och då köper man oftast ett lite mindre skåp till att börja med. Har man riktigt mycket tur så kan det också bli så att både jag och Madeleine följer med ut och levererar skåpet, säger Caroline Benilton och skrattar.

Skåpen finns i begränsat antal och släpps till försäljning på fredag den 11 juni klockan 10.00.

 

Caroline Benilton

Ålder: 25 År

Bor: Rådmansö

Djur: Hund

Jobbar med: Driver Youtube-kanalen Side by Side och jobbar även inom restaurang.

Älsklingsvapen: Sida/sida:n är underbar, men min rosa Browning X-Bolt ligger mig varmt om hjärtat.

Favoritjakt: Älskar mångsidigheten med jakt, men måste man välja någon så klövviltsjakt.

Framtidsmål: Kunna jobba enbart som kreatör inom foto/film och även fortsätta få dela med mig av våra jaktäventyr på Youtube!

 

Madeleine Pettersson

Ålder: 27

Bor: Sigtuna

Djur: Hästar och hundar

Jobbar med: Driver YouTube-kanalen Side by Side

Älsklingsvapen: Beretta 486 Parallello Side by Side.

Favoritjakt: Fågeljakt och drevjakt.

Framtidsmål: Livet ska levas på landet, och skogen är bästa arenan för nytta och nöje. Jag vill kombinera jakt, media och mat. Drömmen är såklart att kunna leva och må bra i sitt jobb som en livsstil. Jag vill fortsätta skapa och filma med naturen för jag trivs och mår bra i det.

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

IWA OutdoorClassics slår upp portarna

På torsdag är det åter dags för IWA OutdoorClassics, världens ledande mässa för jakt- och sportskyttebranschen. Platsen är Nürnberg i Tyskland och 50-årsjubilaren utlovar en

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!