Ad

Kraftigt antal dödade rovfåglar i coronavirusets skugga

Coronaviruset lamslår just nu många länder – något som i förlängningen har lett till ett kraftigt antal skjutna rovfåglar i centrala och östra Europa.

Tillfället gör tjuven och Natursidan rapporterar om att antalet skjutna rovfåglar har ökat rejält i pandemins skugga. Som exempel nämner de att det endast i mars dödades 27 fridlysta rovfåglar i Österrike.

– Medan det offentliga livet är kraftigt begränsat och myndigheterna är upptagna med att hantera en pandemi blir dussintals fridlysta djur offer för skrupellösa brottslingar. Det här är en riktig skandal och den äventyrar viktiga framgångar för bevarandearbetet, säger Christina Wolf-Petre från WWF Österrike, som är expert på skyddade arter.

Natursidan skriver vidare att illegal jakt är ”ett av de dokumenterat vanligaste sätten för kejsarörnar och havsörnar att dö”.

WWF i Österrike och BirdLife Austria samarbetar med Interpol för att framöver lättare kunna stoppa illegal skogsavverkning och illegal jakt i regionen – bland annat med hjälp av hundar som tränats för att hitta både förgiftat kött och döda fåglar.

 

Källa: Natursidan.se, Jaktjournalen

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-04-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.