Ad

Drygt 40 hundar döda på grund av akut magsjukdom

Drygt 40 hundar i Norge har nu dött på grund av den akuta magsjukdom som drabbat vårt grannland i väst på sistone.

magsjukdom

Ett frågeformulär har skickats ut till veterinärerna i Norge. Svaren från den visar att av de 170 hundar, av cirka 90 raser, som har insjuknat så har ungefär var fjärde hund dött – detta sedan den 1 augusti. Kartläggningen visar att sjukdomsfallen är koncentrerade till Oslo (med 57 fall) och Akershus (med 27 fall). Orsaken till att antalet sjukdomstillfällen har ökat är inte fastställt i dagsläget.

– Antalet sjukdomstillfällen ökade efter 20 augusti, som är datumet då koppeltvånget hävs i Norge, samtidigt som det var stora nederbördsmängder och hög temperatur. Vi kan inte utesluta att det kan vara miljöförhållanden som har utlöst eller förstärkt andra källor till sjukdom, säger Hannah Jörgensen vid norska veterinärinstitutet.

Fortsätter undersöka

Myndigheten fortsätter nu att titta på bakterierna som hittats i de sjuka och döda hundarna – och letar samtidigt efter nya och okända sådana.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-23

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.