Drygt 40 hundar döda på grund av akut magsjukdom

2019-09-23

Drygt 40 hundar döda på grund av akut magsjukdom

Drygt 40 hundar i Norge har nu dött på grund av den akuta magsjukdom som drabbat vårt grannland i väst på sistone.

Drygt 40 hundar döda på grund av akut magsjukdom

Drygt 40 hundar i Norge har nu dött på grund av den akuta magsjukdom som drabbat vårt grannland i väst på sistone.

magsjukdom

Ett frågeformulär har skickats ut till veterinärerna i Norge. Svaren från den visar att av de 170 hundar, av cirka 90 raser, som har insjuknat så har ungefär var fjärde hund dött – detta sedan den 1 augusti. Kartläggningen visar att sjukdomsfallen är koncentrerade till Oslo (med 57 fall) och Akershus (med 27 fall). Orsaken till att antalet sjukdomstillfällen har ökat är inte fastställt i dagsläget.

– Antalet sjukdomstillfällen ökade efter 20 augusti, som är datumet då koppeltvånget hävs i Norge, samtidigt som det var stora nederbördsmängder och hög temperatur. Vi kan inte utesluta att det kan vara miljöförhållanden som har utlöst eller förstärkt andra källor till sjukdom, säger Hannah Jörgensen vid norska veterinärinstitutet.

Fortsätter undersöka

Myndigheten fortsätter nu att titta på bakterierna som hittats i de sjuka och döda hundarna – och letar samtidigt efter nya och okända sådana.

Källa: Svenskjakt.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.