Ad

Harpesten sprider sig 

Harpesten sprider sig över hela landet och rapporter har kommit in från allt mellan Norrlands kustland till Halland och Skåne. 

Två nya fall upptäcktes nyligen i Halland och där varnar nu länsstyrelsen boende och jägare i Holm och Älvsered, där de smittade hararna påträffades, för riskerna med sjuka eller döda harar, men även för bett av myggor och fästingar (som kan sprida pesten).  

Länsstyrelsen i Halland varnar även för att smittan också kan drabba människor och rekommenderar handskar vid hantering av harar, samt råder hundägare till att undvika att låta deras hundar nosa på sjuka eller döda harar. 

Nya fynd av döda harar ska rapporteras in till SVA och de har även lagt ut en uppdaterad karta över aktuella fynd. 

 Källa: Svensk Jakt och SVA

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-18

Se även ...

Magasin Vildmarken #8

I det här numret är det Kristoffer Clausen som pryder omslaget. Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges största jaktprofiler. I slutet av juli fick vi följa med honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt, strax innan brunsten tog fart.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.