Ad

Fler kvinnor och ungdomar inom jakten 

Statistik från Svenska Jägareförbundet visar på en ökning vad gäller antalet kvinnor och ungdomar som jagar.  

P4 Jämtland rapporterar om att medlemsantalet i Mittnorrland, det vill säga Jämtland och Västernorrland, har stigit med 18 ungdomar och 110 kvinnor under år 2019. Gun Fahlander, styrelseordförande i Jägarförbundet Mittnorrland, tror att ökningen kommer fortsätta. 

– Vi är de i Sverige som ökar mest just bland kvinnor och ungdomar och som har mest kvinnor och ungdomar procentuellt som medlemmar och det är vi väldigt stolt och glada över. Det kommer vi att fortsätta jobba för, säger hon till P4 Jämtland. 

Källa: P4 Jämtland 

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-17

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.