Vildmarken testar: Supreme Pro WetDog

2020-10-17

Vildmarken testar: Supreme Pro WetDog

Efter en tuff dag i skogen så blir hunden alltid blöt, oavsett om det regnar eller inte, eller så står ett nytt släpp med en annan hund på schemat utan möjlighet att få hem hunden i värmen på en gång. I dessa lägen är det skönt att veta att hunden åtminstone snart är torr och under septemberjakten har Vildmarkens Daniel Emsevik låtit sina jämthundar få agera testobjekt för hundtäcket Supreme Pro WetDog från Siccaro.

 

Supreme Pro WetDog

Det är ingen vidare vacker syn när hundarna blir påklädda WetDog-täcket, men efter att en gång ha provat så är det ingen som stretar emot, snarare blir de lugna eftersom de vet att det onekligen har en snabb effekt.

Hundtäcket är lätt att sätta på med en justerbar rem som knäpps runt magen med hjälp av vad Siccaro kallar ”ClickLock” – ett spänne som är enkelt att knäppa på även när man har lite tjockare handskar på sig. Täcket är tillverkat av en dubbelskiktskombination av viskos och bambutyg, som enligt uppgift tar bort 90 % av vattnet på en hund på ungefär en kvart. Och även om jag låtit det sitta på något längre så är hunden nästan helt torr där täcket suttit. Det är en skön känsla att veta att de har det bra där bak i Vallakåpan, eller i buren i bagageutrymmet.

Supreme Pro WetDog-täckets bambufibrer har antibakteriella egenskaper, vilket innebär att det tenderar att minska “blöt hund”-lukten efter användning och skyddar ens hem och bil från dålig lukt. Täcket har bra täckning av bröstet, magen, och övre frambenen och fäster också runt bakbenen med en elastisk och ställbar rem. Nacken är extra lång för att täcka och torka huvudet och öronen. Dessutom har den en dragkedja, vilket innebär att kragen kan vikas tillbaka.

Täcket kommer i olika storlekar och ska enligt uppgift, vid en första tvätt, krympa 3–5 procent. Därför är det en god idé att välja den större om du ligger på gränsen mellan två storlekar. Du kan även tvätta täcket i maskin och torktumla på låg värme. Under jaktdagarna blir såklart täcket i sig fuktigt, men är det upphängt inomhus över natten så är det torrt till dagen därpå.

Jag och mina hundar kan varmt rekommendera denna produkt inför säsongens alla jaktdagar!

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.