BOG Death Grip Infinite

Vildmarken testar: BOG Death Grip Infinite

BOG Death Grip Infinite är ett av världens mest robusta skjutstöd och nu har en ny version landat på redaktionen. Vi tog med oss 360 grader av stabilitet och mångsidighet ut på test!
BOG Death Grip Infinite är ett av världens mest robusta skjutstöd och nu har en ny version landat på redaktionen. Vi tog med oss 360 grader av stabilitet och mångsidighet ut på test!
2024-02-20

Vildmarken testar: BOG Death Grip Infinite

BOG Death Grip Infinite är ett av världens mest robusta skjutstöd och nu har en ny version landat på redaktionen. Vi tog med oss 360 grader av stabilitet och mångsidighet ut på test!

Jag har jagat med BOG Death Grip i flera år nu, och oavsett om jag har pyrschat kronhjort, eller lockat räv eller råbock, så har det gjort jobbet i ur och skur. Att kunna släppa taget om bössan och ha båda händerna fria för att hantera lockpipa eller handkikare är en jäkla fördel, vare sig du står, sitter eller ligger ner.

Några saker skiljer mellan de äldre modellerna och den nya. Först och främst är vapenklämman, huvudet på benstödet, numera utbytbart. Death Grip påminner redan om ett robust kamerastativ, och nu har de fulländat det med att du faktiskt kan byta ut huvudet mot en Arca-Swiss-platta med kamerastativgänga, något som förstås öppnar upp stora möjligheter. Ett snabbfäste för kamera, visst, men även för tub- eller handkikare som jag snarare tror att amerikanska BOG har haft i åtanke.

Huvudet har nu även fått en 360 graders kulled (i tidigare modeller var det 180 grader i två leder som gällde), medan Infinite ger dig möjlighet att även tilta vapnet obegränsat. Ja, det är lite klumpigt att bära med sig, och Infinite kommer faktiskt med en bärpåse som gör det enklare att slita med sig den, och skydda den väl packad i bilen. Det tidigare modellen har däremot fått visa vad den går för, när jag på många turer slängt det ut och in på flaket i bilen, och där har den legat och fått stryk. Så den är om möjligt inte lika vacker som när jag köpte den, men inte en pinal har lossnat eller spruckit på den. Jag upplever att den nya modellen är precis lika robust, vilket borgar för kvalitet även på den nya versionen.

Justeringen av benen har också fått en uppdatering. Från de tidigare klämmorna så har de fått en robust gummerad vridlåsning. De är robusta nog att justera med handskar på, och du justerar höjden på benen helt ljudlöst. Den gamla bygelvarianten var också bra, men om de inte får lite olja så kan de ibland gnälla lite när man spänner åt, så den nya lösningen får verkligen ett stort plus i kanten.

Under kulleden hittar man numera även en krok för att hänga upp ryggsäcken, jackan eller varför inte handkikaren. När man jagar med BOG Death Grip så sätter man upp bössan där man ska stå, monterar vapnet – och där står den, helt fristående. Och att kunna hänga upp jackan eller annat istället för att lägga allt i det blöta gräset är förstås behändigt och ger dessutom extra vikt i centrum av benstödet, vilket ger extra stabilitet.

BOG Death Grip Infinite

En game changer

Skjutstödet påminner om ett rejält kamerastativ, med ett unikt grepp som man med hjälp av en stor ratt ”nyper åt” kring kolven med. Sätter man den på mitten av vapnet så kan man till och med släppa taget om vapnet och låta det vila i stödet. Bog Deathgrip är så nära ett bänkstöd som man kan komma.

När man lockar rådjur kan det bli action från alla håll. Att ha bössan monterad på detta skjutstöd gör att man kan ha båda händer fria tills det är dags att skjuta. Dessutom har man möjlighet att med minimal ansträngning kunna rotera 360 grader och bibehålla samma solida stöd. En riktig game changer, om du frågar mig.

BOG Death Grip Infinite

Ta jaktskyttet till en ny nivå

Man kan sitta ned med stödet, eller till och med ligga om man så föredrar, men det är inte här stödet kommer till sin fulla rätt. Det är det stående flexibla skyttet som kommer ta användarens jaktskytte till en helt ny nivå. Benen kan höjas högt upp för att ge ett bra stöd, även ifall man är nästan två meter över havet som jag, men man kan även fälla ut benen i 45 eller 85 graders vinkel vilket möjliggör att man även kan sitta eller ligga ned och skjuta.

Den kommer i två modeller, en grön i aluminium och en kolfibermodell. Den vi testat är aluminium och väger 3,6 kilo, kolfibern cirka 2,9 kilo. Så ja, stabiliteten och möjligheten att ha stödet fristående kommer till ett pris vad gäller vikt, men om man nu sliter med det faktumet så spar man ju istället på krafterna när man väl står på post, visst?

Bog Deathgrip är tillverkad av aluminium och hela stödet andas robusthet och kvalitet med grova ben och reglage som upplevs stora och tillförlitliga. Detta är kanske det grabbigaste skjutstödet på marknaden och en riktig redaktionsfavorit sedan många år tillbaka – och nu kommer den alltså i fler utföranden. Det är så välkommet så!

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Beslut om skyddsjakt på varg i Söderåsen

Länsstyrelsen Skåne har i dag besiktigat ett nytt angrepp på får i reviret Söderåsen. Angreppet har gjorts av varg. Länsstyrelsen har nu fattat beslut om