Vargskytten i Koppom friad från misstankar om grovt jaktbrott

2021-06-11

Vargskytten i Koppom friad från misstankar om grovt jaktbrott

Den man som sköt en närgången varg på gården i värmländska Koppom i april frias nu från misstankar om grovt jaktbrott.

I en kommentar till SVT Nyheter Värmland säger Koppombons försvarsadvokat Sven Severin att förundersökningen är nerlagd och att det inte kvarstår några misstankar om brott.

– Vi förväntade oss inget annat än den här utgången. Han hade sin fulla rätt att freda sig och sin familj och det är naturligtvis en stor lättnad för honom, säger Sven Severin.

Under tumultartade former tog sig vargen in på gårdsplanen där den positionerade sig mellan en kvinna och hennes son. Efter att mannen initialt hade jagat bort vargen med en yxa så kom den tillbaka – och då använde mannen ett gevär för att göra slut på situationen.

– Polisen har gjort en mycket bra utredning som visar hela händelseförloppet. Jag har också tagit del av en övervakningskamera på gården och det är ingen tvekan. Det är inte brottsligt det mannen gjort, säger miljöåklagare Åse Schoultz till Svensk Jakt.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.